Tänkte lämna – så övertalades Messi

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: TT
Messi behövde en hjälpande hand för att ta beslut om sin framtid.

Lionel Messi tänkte lämna Barcelona.

Det uppger Mundo Deportivo och pekar samtidigt ut den enskilt största förklaringen till att stjärnan trots allt stannade kvar i klubben.

En lagkamrat tillika god vän.

Det var i svallvågorna av Lionel Messis skattetvist med de spanska myndigheterna som den argentinske superstjärnan, enligt Mundo Deportivo, bestämde sig för att lämna Barcelona.

Han ska vid månadsskiftet juni/juli förra sommaren ha informerat klubbledningen, med president Josep Maria Bartomeu i spetsen, att han ville flytta till Manchester City.

Blixtflyg till USA

I panik tog FC Barcelona då till alla åtgärder för att förhindra en för klubben möjlig katastrof och inom loppet av fyra dagar – mellan den 18 och 21 juli – vände allt.

Den 18 juli ska Bartomeu och vice presidenten Jordi Mestre ha blixtrest till USA för att träffa Messis pappa, Jorge, som då bodde på ett hotell på Miami Beach. Men trots intensiva förhandlingar ska Messis framtid i klubben ha varit fortsatt hotad.

Den 19 juli inledde dåvarande tränaren Luis Enrique försäsongen och Messi var en av flera spelare som inte infann sig på träningen. Samma eftermiddag ska Bartomeu och Mestre ha varit hemma hos Messi och i ett tre timmar långt samtal ha försökt övertalat honom att stanna.

Suárez räddaren

Men det var inte förrän Luis Suárez klev in i handlingarna som Messi ska ha låtit sig övertalas. Enligt Mundo Deportivo ska Suárez två kvällar i rad ha bjudit ut Messi på middag och förklarat att det är bäst för alla parter om han stannar i Barça.

Messi och Suárez är goda vänner vid sidan av planen; ett tydligt bevis på det är att man just i detta nu semestrar på Ibiza ihop, tillsammans med Cesc Fàbregas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM