Mourinho om ’Vigge’: Låt oss ge honom tid

Foto: PAULO OLIVEIRA / Paulo Oliveira / DPI / Bildbyrån
FOTBOLL

Sågad för sin insats i USA.

Mot norska Vålerengen svarade Victor Nilsson Lindelöf, 23, för en solid insats – och nu lovordas han av José Mourinho.

– Jag är nöjd med det jag sett hittills, men vi måste ge honom tid, säger Mourinho till Sportbladet.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, fick en del kritik efter förra veckans försäsongsturné i USA. Tidningen The Times pekade ut honom som en av resans ”stora förlorare” och skrev att han ”saknar lugn i sitt spel”.

Mot norska Vålerengen byttes han in i andra halvlek och stod för en solid insats.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Vi håller i bollen, har mycket bollinnehav. Vi möter ett bra lag så det här var ett bra resultat, säger ”Vigge” i MUTV direkt efter matchen.

– För egen del har det gått helt okej hittills. Det har varit väldigt bra veckor för mig, att lära känna alla lagkamrater och spelsystemet. Så ja, det har varit väldigt bra veckor, säger Lindelöf.

”Ge honom tid”

Tränaren José Mourinho är nöjd med svenskens insatser hittills.

– Han tar det steg för steg. Benfica är en gigantisk klubb, spelare som kommer därifrån är mentalt redo. Men den portugisiska ligan är annorlunda. Där är Benfica ett lag som dominerar sina matcher och han är van att ha bollen mycket. Han behöver tid, och vi kommer ge honom tid. Han är en så pass ung spelare och Manchester United är en enorm klubb, och med det kommer ett stort ansvar. Låt oss ge honom tid. Men jag är nöjd med honom hittills, säger Mourinho till Sportbladet.

Redan gjort tre mål

Men det var Romelu Lukaku som rev ner det största jublet från läktarhåll. Dels när han byttes in till den andra halvleken, dels när han efter bara två minuter på planen höll sig framme och nickade in 2-0 till United.

Det var Lukakus tredje mål United-tröjan efter att ha nätat mot Real Salt Lake och Manchester City i USA-turén tidigare.

Första A-lagsmålet

Marouane Fellaini – som kan ha gjort sin sista match i United eftersom det ryktas om att Nemanja Matic från Chelsea är på väg in – gjorde matchens första mål och 20-årige Scott McTominay fastställde sedan slutresultatet till 3-0 med sitt första mål i A-lagströjan.

ARTIKELN HANDLAR OM