Avslöjar: Lyon värvar Sarr för 140 miljoner kronor

Svensken överens om ett långtidskontrakt

Amin Sarr säljs från SC Heerenveen till franska storklubben Lyon.

Enligt Sportbladets uppgifter är affären värd 140 miljoner kronor - och den förre MFF-anfallaren är redan muntligt överens om ett långtidskontrakt med klubben.

Det var Fabrizio Romano som först rapporterade om att SC Heerenveen var nära att sälja tidigare MFF-anfallaren Amin Sarr till Lyon i Ligue 1. Då pågick förhandlingar fortfarande och spelaren var heller inte överens om de personliga villkoren i sitt kontrakt.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu övergången klar. Spelaren har redan kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2027 med Lyon och parterna är överens om en övergångsumma på omkring 140 miljoner kronor.

SC Heerenveen har match just nu, där man möter Vitesse på hemmaplan. En match som började klockan 20.00 under lördagen och blir Sarrs sista för klubben. Efter matchen är det tänkt att spelaren ska resa till Frankrike tillsammans med sin agent, storagenten Hasan Cetinkaya, för att skriva på kontraktet och genomgå läkarundersökningen. Sarr har gjort fem mål och fem framspelningar i Eredivise den här säsongen och det har tidigare funnits intresse från Real Sociedad för spelaren.

Amin Sarr.
Amin Sarr.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.