Danielsons blunder: Nickade in självmål

Uppdaterad 2022-10-02 | Publicerad 2022-10-01

DEGERFORS/STOCKHOLM. Marcus Danielson stod för en jätteblunder mot Degerfors.

Djurgårdsmittbacken nickade bollen i en båge över (!) egen målvakt.

– Det är ett rejält självmål. Ett av de grövsta vi har sett, säger expertkommentatorn Pär Hansson i Discovery Plus.

Följ ämnen

Degerfors chockade Djurgården och bröt deras 13 matcher långa förlustfria svit i allsvenskan. Med 3–0 lyckades värmlänningarna vinna och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

– Det känns otroligt just nu. Tre sköna poäng, säger Omar Faraj till Sportbladet.

Faraj fick hela Stora Valla att jubla och speakern att aldrig vilja sluta sitt målskrik. På ett tillslag satte han dit matchens första mål.

– Det är alltid roligt att göra mål. Det kändes lite extra att få göra det i dag, på hemmaplan, säger målskytten.

Danielson gjorde självmål

Tidigt i den andra halvleken kom Marcus Danielson med nästa kalldusch för Dif.

Utanför straffområdet nickade mittbacken bollen i en båge över målvakten Jacob Widell Zetterström och gav Degerfors ledningen med 2–0.

– Jag försöker nicka bollen högt så att Jacob ska få tid att plocka den. Den blir för hård. Det är sånt som händer, tyvärr, säger Danielson i Discovery Plus.

”Snett på det från början”

Roligare blev det inte heller för Dif. Bottenlaget Degerfors körde över Djurgården och Johan Bertilsson bröstade in 3–0 i slutet av matchen.

– Det var en riktig skitmatch från vår sida, konstaterar en besviken Haris Radetinac.

Desto gladare miner i Degerfors.

– Jag är oerhört stolt och glad över insatsen. Vi lägger ner ett oerhört jobb. Vi mötte allsvenskans bästa lag. Jag tror att de kommer att lyfta pokalen i slutet av säsongen. Vi visste att vi behövde en fullträff samtidigt som Djurgården inte hade sin bästa dag, säger Tobias Solberg på presskonferensen efter matchen.

Sjukdomsfall på läktaren

I den första halvleken utspelade sig obehagliga scener på Stora Valla. Bortasupportrarna ropade på en hjärtstartare till sin sektion.

”Hörde mig precis för och personen mår under omständigheterna bra”, skrev Difs pressansvarige Olle Arnell till Sportbladet i halvtid.

– Jag hörde att någon hade ramlat, och jag gick upp från bänken och skrek. Det är läskigt när sådana saker händer, med tack och lov hörde jag att det gått bra. Jag hoppas att personen mår bra, säger Haris Radetinac.

TIPPA: Hur slutar allsvenska guldstriden – gör din sluttabell gratis här