Schelin skadad och tung förlust

FOTBOLL

MALMÖ. Landslagsstjärnan Lotta Schelin drog sönder baksidan av låret.

Och Emma Berglund sparkade inte undan bollen.

– Jag tar på mig det. Dåligt av mig, säger Emma Berglund efter 0–1 mot Barcelona i Champions Leagues kvartsfinal.

Foto: Bildbyrån
Schelin tvingades byta.

En mardrömsminut på stopptid i första halvlek för Rosengård som nu får mycket tufft att vända i returen nästa onsdag i Barcelona.

Medan Lotta Schelin ännu inte ersatts tvekade Rosengårds försvar när Barcelona lyfte in bollen i straffområdet.

– Det är en närkamp mellan Amanda (Ilestedt) och en av deras spelare. Sen uppfattar jag inte att det är deras spelare som är ganska heta. Jag ska egentligen bara rensa iväg bollen men försöker spela Lina (Nilsson) som ställs lite och får ta skiten i det läget, säger Emma Berglund.

Bollen hamnade hos Leila Ouahabi som placerade in den intill bortre stolpen utan chans för Rosengårds målvakt Zecira Musovic.

”Väldigt starkt lag”

Barcelonas damer spelar samma sorts fotboll som herrlaget. Bollhållande inom laget med hur många passningar som helst. Det skapade inte målchanser men det fick Rosengård att jaga och ödsla mycket kraft.

– Det var ett väldigt starkt lag. Dom spelade kvadraten med oss ganska rejält i första halvlek, säger Emma Berglund.

När Barcelona tappade boll pressade man snabbt och effektivt Rosengårds spelförare och hemmalaget hittade inget motvapen. Marta fick sällan chans att utmana. Lotta Schelin rörde sig mycket på topp utan att få bollen. Ändå kändes det som att det var just Schelin som var hotet mot den spanska försvarslinjen och när Lotta hölls fast i straffområdet borde Rosengård fått straff, men det var en situation som många domare väljer att blunda för när den sker inne i straffområdet.

Det var en mycket chansfattig match. Inget av lagen skapade egentligen en enda riktigt het målchans.

Rosengård gjorde en bättre andra halvlek samtidigt som Barcelona blev mer avvaktande för att hålla sin ledning. När Anita Asante byttes in fick Rosengård ett snabbare djupledsspel men det viktiga kvitteringsmålet kom aldrig inför storpubliken 5 037 åskådare.

”Är lite förbannade”

Returen nästa vecka i Barcelona blir svår även om det bara handlar om ett mål. Barcelona kommer säkert att spela exakt likadant på hemmaplan som man gjorde i den här matchen.

– Vi fick en bättre känsla i andra halvlek och är lite förbannade så här i efterhand. Vi får hoppas att vi kan förändra läget utifrån lite analyser.

– Tror att dom låg på en jävligt hög högstanivå. Ska vi vara ärliga gjorde inte vi det. Vi kan nog få ut mycket mer och få till ett mer rakt spel än vi visade i dag. Det känns som att vi kan förändra mycket mer än de kan, säger Emma Berglund.

Troligtvis kan inte Lotta Schelin vara med då.

– Ingen aning. Vi får se, säger Schelin.

Som vill tro på chansen.

– Andra halvlek nere i Barcelona. Alla känner hur vi ska kunna hantera dom nere i Barcelona.

Du säger vi. Tror du att du har chans att kunna spela?

– Jag är ju ändå med i detta laget. Vi är vi, säger Lotta Schelin.