Engvall ansluter till Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Gustav Engvall, 20, har fått tillåtelse att lämna Bristol.

U21-landslagsstjärnan ansluter till Djurgården under måndagen.

– Vi är överens om att han ska spela för Djurgården, säger sportchefen Bosse Andersson.

Låneövergången från Championshiplaget Bristol City till Djurgården har varit segdragen.

För nära en månad sedan var den tidigare IFK Göteborgsanfallaren på plats i Stockholm för att slutföra övergången, men då skadade sig Bristol Citys Chelsealån Tammy Abraham och Championshipklubben stoppade svenskens flytt till Djurgården i absolut sista sekunden.

Reser till Sverige

I veckan återvände Abraham i träning till Bristol, fanns med på planen från start och spelade fram till segermålet som under lördagen gav viktig 1–0-seger borta i bottenmötet mot Wigan.

Därmed har Bristol, enligt Sportbladets uppgifter, gett Engvall klartecken att åter resa till Sverige.

– Vi är överens med Bristol att Gustav Engvall ska spela för Djurgården, säger sportchefen Bosse Andersson. Han kommer ansluta till oss inom kort.

Formellt måste dock låneavtalet genomföras administrativt också och de bitarna är inte helt slutförda.

Bristol står för lönen

Klubbarna är överens om villkoren för ett lån till och med november med möjlighet för Bristol City att kalla hem Engvall under  sommaren. 

Uppgörelsen innebär, enligt Sportbladets uppgifter, att Bristol står för Engvalls lön samtidigt som Djurgården betalar en mindre  summa i hyra för anfallaren, som är på jakt efter speltid inför  sommarens U21-EM.

På onsdag blir Gustav Engvall sannolikt även uttagen till U21-landslaget som samlas om en dryg vecka för att träna och sedan spela två landskamper i Spanien (mot Serbien och Tjeckien) i förberedelserna inför sommarens U21-EM.

Också Badji ansluter

Därmed är den kommande veckan en viktig möjlighet Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel att få ihop en slutlig trupp att träna samman inför den allsvenska premiären.

I dag, söndag, spelar nämligen även nyförvärvet Aliou Badji final i Afrikanska mästerskapen för U20-landslag efter att Djurgårdenanfallaren nickat sitt Senegal till final mot Zambia.

Även Badji ansluter till Djurgårdens träning under veckan efter mästerskapet i Afrika.

ARTIKELN HANDLAR OM