London Calling

Derbys miljonböter till sparkade kaptenen – kan åka ur

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Derby ligger risigt på det trots att klubben lyckades undvika degradering. Dessutom benämns Magdalena Eriksson som ”kontinentens bästa mittback”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Derby ges stort utrymme i engelsk media just nu – av otrevliga anledningar. Klubben, ledd av Wayne Rooney, klarade sig med nöd och näppe kvar i Championship förra helgen efter en dramatisk avslutning på säsongen.

Tidigare i veckan avslöjade The Athletic att det kan ha varit förgäves och att degradering möjligen väntar. Ligaorganisationen EFL har vunnit den överklagan som menar att Derby inte har följt Financial Fair Play-reglerna (FFP). Hur klubben ska straffas är ännu inte klart men EFL sägs vilja att sanktionerna inrättas ”så fort som möjligt” denna säsong. Ett poängavdrag skulle kunna innebära att Rooneys gäng tvingas ned i League One trots allt.

Som om inte detta vore nog meddelade EFL under gårdagen att Derby måste betala 2,3 miljoner pund (ca 27 miljoner kr) till förre lagkaptenen Richard Keogh. Spelaren sparkades i oktober 2019 efter en bilkrasch som förstörde hans knä. Bilturen involverade flera lagkamrater – Tom Lawrence och Mason Bennett – som flydde efter olyckan medan passageraren Keogh låg avsvimmad i bilen. Antagligen eftersom de två förstnämnda hade mer alkohol i blodet än vad som tillåts vid framförande av ett fordon.

Lawrence och Bennetts straff blev sex veckors löneavdrag samt 80 timmars samhällstjänst. De dömdes även för rattfylleri. Nu slår EFL fast att Keogh, som fick sparken, tvingades lämna klubben på olovliga grunder enligt Daily Mail.

Tidningen tillägger att den tilltänkta försäljningen av Derby står och stampar. Erik Alonso sades bli ny ägare men har stött på hinder gällande de ekonomiska resurserna.

Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS UPPMANING

Ole Gunnar Solskjaer var inte sen med att skicka en uppmaning till styrelsen efter att Man United ”hjälpte” lokalrivalen Man City till ligatiteln genom förlusten mot Leicester. ”Vill man utmana dem måste truppen förstärkas”, säger tränaren till BT och tillade sedan: ”Grattis till dem, de har gjort en fantastisk säsong”.

Svenske Anthony Elanga, som debuterade, tilldelas en femma på en tiogradig skala av Manchester Evening News. ”Energisk men inte riktigt redo för en match med sådan intensitet”, löd domen.

DAGENS STJÄRNA

Magdalena Eriksson tar plats i de flesta ”årets startelva” efter en fin säsong för Chelsea i WSL. The Telegraph beskriver den svenske lagkaptenen som ”organisatören” och påpekar att det alltid ser skakigt ut i försvaret när hon saknas. ”Som vilket lag som helst skulle göra utan kontinentens bästa mittback”, tillägger tidningen.

Foto: Zsolt Szigetvary / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS CITAT

”När vi ville att han (Aubameyang) skulle komma i tid till ett möte sade vi 10:45 i stället för 11:00 för att chansen att han skulle vara där med alla andra var god. Man kunde höra hans bil rulla fram från en kilometers avstånd”, – Thomas Tuchel om sin tidigare adept Pierre-Emerick Aubameyang till Daily Mail.

Den nuvarande Chelsea-tränaren tillägger: ”Jag förstår fortfarande inte hur han lyckades behålla körkortet för med tanke på ljuden från bilen är jag inte säker på att han alltid höll sig till hastighetsgränsen”. Tuchel och Arsenal-kaptenen – som beskrivs som en kille med ”ett enormt hjärta” – ställs mot varandra på Stamford Bridge ikväll. Aubameyang gjorde 79 mål under Tuchel i Dortmund.

DAGENS URSÄKT

Tottenham ber om ursäkt för sin involvering i European Super League. Klubben går nu lokalrivalen Chelseas väg och kommer utse en supporter som får sitta med på styrelsemötena från och med nästa säsong. Spurs menar att man anslöt sig till ESL i tron att konceptet skulle utvecklas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Tuchel om hur han lyckades hålla Aubameyang i skinnet

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Fotboll

Derby County FC