Lille OSC

Lille Ligue 1-mästare – första ligatiteln på tio år

Av: 

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Tio år sedan senast.

Nu är Lille Ligue 1-mästare igen – med en poängs marginal.

– Att slå PSG i Ligue 1 är exceptionellt, säger tränaren Christophe Galtier.

Jonathan David gjorde tidigt 1–0 för Lille i bortamötet med Angers. Och på tilläggstid i första halvlek gjorde Burak Yilmaz, ny inför säsongen, Lilles andra strut för kvällen från straffpunkten – turkens 16:e ligamål för säsongen, vilket gör honom till klubbens främste målskytt 2020/2021.

Lille gjorde vad som krävdes, vann med 2–1 mot Angers, som fick in en reducering på stopptid, tog tre poäng – och då spelade det ingen som helst roll att Paris Saint-Germain besegrade Brest med 2–0, även det borta, efter ett självmål och en kasse från Kylian Mpappé, som vann skytteligan med 27 strutar.

”Spelarna är hjältarna”

Lille vann, PSG vann – och därmed slutade toppen i Ligue 1 som den var inför den sista omgången, det vill säga med Lille i topp, en poäng före PSG.

– Spelarna är hjältarna. Att slå PSG i Ligue 1 är exceptionellt. Mamma, som just nu är på rehabcenter, jag skickar kärlek till dig. Pappa, som är där uppe, det här är för dig, säger Lille-tränaren Christophe Galtier till Canal+.

Med sina 83 poäng tog Lille hem sin första ligatitel sedan säsongen 2010/2011 – och den fjärde i klubbens historia. PSG, som vunnit tre raka ligatitlar, sju de senaste åtta säsongerna, fick nöja sig med att bli tvåa den här säsongen.

Allt inför fotbolls-EM
Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Största skrällen i fotbollseuropa i år

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lille OSC

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1

Fotboll