”Har läst mycket som fått mig att höja på ögonbrynen”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Jens Gustafsson.
Foto: Stefan Jerreång/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jens Gustafsson.

NORRKÖPING. Det har florerat uppgifter om allt från förhandsavtal med IFK Göteborg till att Rikard Norling ska spatsera omkring i Östgötaportens korridorer.

Norrköpingsmanagern Jens Gustafssons reaktion på det?

– Jag tycker inte om det. Jag vill gärna vara utan det, säger Gustafsson om skriverierna efter 2–2 mot Östersund.

En ny match, en ny Norrköpingsbesvikelse på slutsignal.

En 2–0-ledning blev 2–2 innan domaren blåste för full tid. Och därmed fortsätter IFK Norrköpings allsvenska kräftgång.

Detta under en period där managern, Jens Gustafsson, har varit omskriven kopplat till andra kamrater än de vitblå.

Enligt Sportbladet ska Norrköpingsmanagern ha varit huvudkandidaten tidigare i IFK Göteborgs tränarjakt. Enligt GT var till och med parterna överens muntligt om ett avtal.

Lägg därtill att Rikard Norling enligt Fotbolldirekt ska ha fört samtal med Norrköping om deras, ännu ej vakanta, tränarpost.

”Trivs otroligt bra här”

– Jag tycker inte om det. Jag vill gärna vara utan det. Jag har mitt fokus här och älskar att jobba i föreningen. Jag älskar grabbarna och vi har det för jäkla bra. Även om vi har en tuff tid bakom oss så har jag ett avtal över nästa år och det har jag en avsikt att fullfölja, för att vi ska vara med och bråka så mycket vi kan med de som tagit fler poäng än oss. Och det har vi fortfarande möjlighet att göra, säger Gustafsson själv när uppgiftsfloran kommer på tal efter matchen.

Finns det någon del av dig som blir smickrad av allt intresse? Om det så är MFF, AIK eller IFK Göteborg så dyker du ju upp som en potentiell kandidat...

– Jag vet inte vad jag ska svara på det. Å ena sidan, hade jag varit utan avtal hade väl det varit skoj. För jag vet hur det är att inte ha något alternativ i den här branschen. Men jag trivs så otroligt bra här. Det är klart att hade vi varit klappkassa tidigare så hade inte de här ryktena uppstått, säger Gustafsson och fortsätter:

– Men jag hoppas jag får fortsatt förtroende och gör allt jag kan för att vinna tillbaka något som blivit lite skadat nu sista tiden. Och det är förtroendet vi byggt upp. Jag vill inget hellre än att fixa till det.

”Begriper att jag är ifrågasatt”

När Norrköpingsmanagern får den direkta frågan om han kan döda alla skriverier och uppgifter här och nu på plats så svarar han:

– Jag kan inte kontrollera vad som händer runtomkring så kan inte lova något när det gäller att döda saker. Jag är inte roten till att saker skrivs.

Men om vi går på detaljnivå: Du har inte haft ett förhandsavtal med Blåvitt?

– Jag har läst mycket under eftermiddagen som jag lyft på ögonbrynen åt. Det måste jag säga, säger Gustafsson.

Samtidigt så kvarstår faktum att IFK Norrköping inte levererar resultat. Och redan efter 3–4-förlusten mot Örebro senast så medgav managern att han förstod ifall det fanns kritiska röster.

En 2–2-match mot Östersund tystade nog inte eventuella kritiker.

– Jag begriper att min roll är ifrågasatt efter Örebromatchen för så fungerar tränaryrket. Då går det ganska snabbt till att man blir ifrågasatt. Det måste jag parera på något sätt. Sen är det inte min fråga att svara på, säger Gustafsson, och lägger till att han inte fått några indikationer från ordförande Peter Hunt om att han skulle sitta löst.

Du har inte sett Rikard Norling i korridorerna med andra ord?

– Haha. Det är heller inget jag kontrollerar.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.