”Det suger – vi har hostat ihjäl oss”

Vägen till cupderbyt blev en mardröm.

Ett sargat, söndrigt och slutkört Bajen haltar till semifinalen mot Djurgården.

– Det suger. Att få 120 minuter mot Trelleborg efter att vi varit allvarligt sjuka och hostat ihjäl oss. Sett till förutsättningarna är Djurgården favoriter, säger Darijan Bojanic.

Bajen genomled värsta tänkbara scenariot. Det medgav Stefan Billborn efter maratonmatchen mot Trelleborg. Efter 120 minuters holmgång får Hammarby – som redan innan matchen var skadeskjutet efter det stora covid-utbrottet i truppen – nu bara drygt två dagar att återhämta sig inför söndagens cupderby mot Djurgården.

– Det är ingen mening att grina, matchen ska spelas, säger Billborn.

Matchhjälten Gustav Ludwigson fyller i:

– Det var verkligen mardrömsscenariot Jag har nog aldrig haft så mycket kramp som jag hade i dag. Men i Premier League klarar man året runt av att spela med bara två dagars vila. Varför ska inte vi klara det?

Redan 13.00 på söndag är det alltså avspark. Darijan Bojanic suckar högt när han tänker på det.

– Vi måste ta det jävligt lugnt nu. Bara köra behandling.

”Covid har tagit hårt på oss”

Hur ser du på situationen?

– Det är klart att det suger. Corona kom och det fanns inte mycket att göra. Vi visar otroligt hjärta mot Trelleborg. Men att få 120 minuter efter att vi varit allvarligt sjuka och nästan hostat ihjäl oss. Det har varit tufft, alltså. Men vad fan ska vi göra? Det är bara att köra.

Hur har er fysik påverkats av covid-utbrottet?

– VI hade karantän i tio dagar när vi inte gjorde någonting. Man bara låg hemma och beställde mat till frukost, lunch och middag. Det sög. Man tappar kraft så snabbt. Covid har tagit hårt på oss. Men vi kan snabbt komma tillbaka också.

Själv gick han av skadad i pausen.

– Jag har fortfarande ont. Sedan fick jag en jävla känning i framsida lår för någon dag sedan. Det kändes under matchen. Men jag ville inte svika laget. Jag var dock orolig när jag skulle röra mig snabbt på planen.

”Djurgården är favoriter”

Är Djurgården favoriter i derbyt sett till förutsättningarna?

– Ja. Kollar man på förutsättningarna så är Djurgården favoriter. Men vi går ut för att vinna.

Vänsterbacken Mohanad Jeahze känner stor respekt för lokalrivalernas starka form.

– Det har gjort det jättebra på försäsongen. Det är som ett helt nytt lag i år och har mer fart. Men vi ska återhämta oss bra och vi kommer göra vårt bästa för att ta oss till finalen. Alla vill vinna en titel. Det är dags nu.

”Omöjligt att hinna”

Hur ska ni hinna återhämta er?

– Det kommer bli jättesvårt. Det är faktiskt omöjligt att hinna återhämta sig till 100 procent. Vi spelar ju typ om några timmar, känns det som. 13.00 på söndag. Men samtidigt har vi Sveriges bästa fysteam. De kommer hjälpa oss så mycket de kan. Å andra sidan var 16 av oss sängliggandes inför den här matchen. Covid har tagit hårt på kroppen.

Lagkaptenen Jeppe Andersen tvekar inte kring vilka som är favoriter i söndagens derby.

— Det är väl Djurgården som är favoriter. De har väl haft lite bättre förutsättningar än vad vi har haft och de spelar hemma... Men det är väl inte så konstigt att de är favoriter. Det kommer blir ett krig och oftast är det det laget som vill det mest som kommer vinna i ett derby. Förhoppningsvis så har vi kraft till att stå emot dem.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.