Mattias Svanberg

Mattias Svanberg om prislappen: ”Rätt mycket pengar”

Av: 

Petra Thorén

Linn Nordström

FOTBOLL

Mattias Svanberg omges av flyttrykten.

Enligt italienska uppgifter har Bologna satt en prislapp på 250 miljoner kronor på svensken.

– Det är rätt mycket pengar, men det är så fotbollsbranschen ser ut, säger mittfältaren som gärna testar spel i Premier League under karriären.

Efter succén i Bologna har den frejdiga mittfältaren, som trivs bäst centralt, omgivits av flyttrykten.

Han har kopplats samman med Milan, vilken Sky Sportsreportern Gianluca Di Marzio uppgivit. Engelska Leicester, Southampton och Everton har också kommit in i bilden.

22-åringen lämnade Malmö FF för Bologna 2018 för cirka 50 miljoner kronor. Under vinter har italienska uppgifter gjort gällande att prislappen Bologna satt är betydligt större. Först kom uppgifter på 150 miljoner kronor, sen skrev Corriere dello Sport att han var god för 250 miljoner kronor.

Hur Mattias Svanberg själv ser på prislappen och flyttryktena berättade han om i Sportbladets chatt där läsarna fick ställa sina frågor till landslagsspelaren som är med i startelvan mot Estland.

Om du inte skulle spela i Italien vilken liga skulle du spela i då?

– Då skulle jag nog helst vilja spela i England, det är den ligan man kollat mest på när man varit liten och den ligan jag följer mest om jag inte kollar på italiensk fotboll.

Tror du att vi kommer att få se dig i Premier League?

– Tror och tror, jag hoppas det någon gång. Det hade varit kul.

Det ryktas att Bologna har satt en prislapp på 250 miljoner kronor? Tycker du att det är en bra prislapp?

– Bra och bra… Det är rätt mycket pengar, men det så fotbollsbranschen ser ut. Det är inget jag riktigt kan påverka mer än prestera på plan.

Mattias Svanberg i Bologna.

Har Zlatan legat på dig om att komma till Milan, ett spännande projekt med flera unga spelare. Det låter som en profil där du passar in?

– Det är inget vi har pratat om. För egen del har man såklart koll på många lag. Och Milan är ett spännande projekt men för tillfället spelar jag i Bologna och trivs väldigt bra där och har inte så mycket fokus på annat just nu.

Hur mycket läser du av transferryktena som skrivs om dig?

– Inte jättemycket. Såklart går det inte att undvika så mycket eftersom jag har Instagram och läser tidningarna. Då kommer det upp av sig själv. Men det är inget jag söker upp, det bara kommer till en och det har man vant sig vid.

Spelar du i Italien eller England efter EM i sommar?

– Oj, det är såklart jättesvårt att svara på. Jag har ingen aning, men som det ser ut nu är det Italien eftersom jag har två år kvar på mitt kontrakt. Skulle jag få gissa på något är det Italien.

Om du får hoppas?

– Det är också Italien, jag trivs bra där.

Mattias Svanberg ger sig själv goda möjligheter när det kommer till en EM-biljett. Och spel i mästerskapet innebär förstås ett stort skyltfönster.

– Jag tror att de är bra. Jag måste fortsätta spela i Italien fram till EM även om jag spelat mycket. Fortsätter jag med det som jag har gjort tycker jag att jag har goda chanser.

Onsdagens match mot Estland är den sista landskampen inför truppens presentation i maj.

– Det är alltid viktigt att göra bra ifrån sig, men såklart kanske lite extra vikt imorgon även om jag inte lägger alltför stort fokus på att det ska betyda allt för en EM-uttagning, säger Mattias Svanberg.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Mattias Svanberg

LÄS VIDARE

Bank: Det här är svårt på riktigt – och urspännande!

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Svanberg

Bologna FC 1909

Herrlandslaget i fotboll