’Zlatan skulle kunna hjälpa till i landslaget’

1 av 2
Saman Ghoddos är en som valt att representera annat landslag.
FOTBOLL

Arber Zeneli, Sead Haksabanovic och Saman Ghoddos har alla valt bort svenska landslaget.

Nu vädjar Branimir Hrgota till förbundet att ta hjälp av Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror definitivt att det skulle kunna hjälpa om unga spelare fick ett samtal från Zlatan, säger han i Lundhs podcast.

Det svenska landslaget gör succé i VM-kvalet och är på god väg att säkra minst en playoff-plats till VM i Ryssland 2018.

Tyngre går det ’utanför planen’.

Bara i år har talanger som Sead Haksabanovic, 18, och Saman Ghoddos, 23, valt att representera Montenegro respektive Iran i stället för det svenska landslaget.

– Men det är samtidigt svårt att lova spelare att de kommer att komma med. Därför kan jag inte heller säga: ”Om du inte väljer Iran så kommer vi att ta ut dig sen”. Det är upp till spelaren själv att bestämma och känna vad som passar dem bäst, sa förbundskaptenen Janne Andersson om Ghoddos val under senaste landslagssamlingen.

”Zlatan skulle kunna hjälpa”

Det svenska fotbollförbundet har bekräftat att man tittar på eventuella lösningar för att fler spelare inte ska välja bort det svenska landslaget.

Och Eintracht Frankfurt-anfallaren Branimir Hrgota, som själv valde Blågult före det kroatiska landslaget, vädjar till förbundet att ta hjälp av Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror definitivt att det skulle kunna hjälpa om unga spelare fick ett samtal från Zlatan. Men i slutändan är det spelare själv som måste få avgöra. Men jag tror absolut att Zlatan skulle kunna hjälpa till, säger Hrgota i Olof Lundhs podcast.

”Kan inte låsa in någon”

Förutom Haksabanovic och Ghoddos har även talanger som Arber Zeneli, Erton Fejzullahu och Miiko Albornoz valt bort Blågult.

– Det är svårt. Samtidigt är det upp till spelaren, hur han tänker. Är det en spelare som man verkligen vill ha gäller det att man visar intresset. Sedan kan man inte göra mycket mer än att låta spelaren själv avgöra. Jag tycker inte att ett förbund ska ta in en spelare och låta honom spela någon minut i någon kvalmatch bara för att låsa in honom. Det tycker jag inte att Sverige har gjort heller, inte vad jag känner till i alla fall, säger Hrgota.

Här är Zlatans reklamfilm med Pogba för UEFA 00:45