Argentina mot Brasilien i Copa América-finalen

Publicerad 2021-07-07

Argentina besegrade Colombia på straffar – och gör därför upp med Brasilien om vem som är Sydamerikas bästa fotbollsnation i finalen av Copa América.

Men inte utan dramatik.

Lionel Messi spelade blodig, efter en tackling av Frank Fabra.

Argentinas målvakt Emiliano Martínez räddade tre straffar – och räddade därmed kvar Lionel Messi och sina andra lagkamrater i turneringen.

Argentina fick ett tidigt mål signerat Lautaro Martínez, i den sjunde minuten, men sedan blev det måltorka.

Colombia jagade för kvittering och vann nätt och jämnt bollinnehavet med 51 procent. I den 61:a minuten kom utdelningen när Luis Díaz satte 1–1.

Det blev resultatet efter full tid och matchen gick till straffar, där Colombia tvingades se hur en hånande Emiliano Martínez räddade tre av deras straffar. Slutresultatet skrevs 3–2, efter bland annat ett straffmål av Lionel Messi.

Vägrade gå av planen

Messis framträdande på planen har uppmärksammats i efterhand. Han sågs spela med en blodig fot, efter en skada som uppkommit i en tacklingssituation med Frank Fabra.

Argentinas meste landslagsspelare vägrade dock gå av planen utan fortsatte att spela trots att blodet rann från fotleden – något som fansen hyllat honom för på sociala medier.

I finalen blir det ett drömmöte, sedan värdnationen Brasilien besegrade Peru med 1–0 i sin semifinal under natten mot tisdagen. Då ska stjärnorna Neymar och Messi få mäta sig mot varandra.

Finalen spelas natten mot söndag, svensk tid.

Argentinas Lionel Messi och hans lagkamrater firar semifinalsegern över Colombia.