Östersunds FK

Östersund vill inte flytta matchen mot Hammarby

Av: 

Anton Toft

FOTBOLL

Hammarby har försökt flytta söndagens bortamatch mot Östersund.

Men nu meddelar ÖFK att de vill spela matchen på utsatt tid.

– ÖFK kommer inte vilja flytta matchen utan spela den utifrån det som tidigare är beslutat, skriver klubben på sin hemsida.

Adil Kizil, sportchef i Östersund.
Adil Kizil, sportchef i Östersund.

Hammarbys kval till Europa innebär ett tätt matchschema för stockholmsklubben. Först möter Bajen slovenska Maribor på bortaplan nu på torsdag. Redan på söndagen väntar sen en ny bortamatch för Hammarby, mot Östersund i allsvenskan.

Skulle Bajen lyckas ta sig vidare i kvalet till Conference League väntar en ny bortmatch på torsdagen veckan efter. Klubben kommer isåfall behöva resa till antingen Serbien eller Azerbajdzjan.

På grund av det täta matchandet valde Hammarby att undersöka om möjligheterna till att flytta matchen mot Östersund. Men nu meddelar ÖFK att de vill genomföra matchen precis som planerat på söndag.

”Det är bara fem dagar kvar till fastställt speldatum. ÖFK kommer inte vilja flytta matchen utan spela den utifrån det som tidigare är beslutat. Detta dels för publiken som ska få största möjliga chans under helgen att se matchen, men också utifrån de sportliga förutsättningarna”, skriver klubben på sin hemsida.

”Haft en god dialog”

Nu är det upp till tävlingskommittén om matchen kommer genomföras på utsatt tid eller inte.

– Vårt fokus ligger på att genomföra matchen. Vi har haft en god dialog med Hammarby och informerat dem om att vi vill spela matchen som planerat, säger Adil Kizil, sportchef i ÖFK i en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

29 juli 20:45: Maribor - Hammarby

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersunds FK

Hammarby IF

Europa Conference League

Allsvenskan i fotboll