Östersund vill inte flytta matchen mot Hammarby

Hammarby har försökt flytta söndagens bortamatch mot Östersund.

Men nu meddelar ÖFK att de vill spela matchen på utsatt tid.

– ÖFK kommer inte vilja flytta matchen utan spela den utifrån det som tidigare är beslutat, skriver klubben på sin hemsida.

Adil Kizil, sportchef i Östersund.
Adil Kizil, sportchef i Östersund.

Hammarbys kval till Europa innebär ett tätt matchschema för stockholmsklubben. Först möter Bajen slovenska Maribor på bortaplan nu på torsdag. Redan på söndagen väntar sen en ny bortamatch för Hammarby, mot Östersund i allsvenskan.

Skulle Bajen lyckas ta sig vidare i kvalet till Conference League väntar en ny bortmatch på torsdagen veckan efter. Klubben kommer isåfall behöva resa till antingen Serbien eller Azerbajdzjan.

På grund av det täta matchandet valde Hammarby att undersöka om möjligheterna till att flytta matchen mot Östersund. Men nu meddelar ÖFK att de vill genomföra matchen precis som planerat på söndag.

”Det är bara fem dagar kvar till fastställt speldatum. ÖFK kommer inte vilja flytta matchen utan spela den utifrån det som tidigare är beslutat. Detta dels för publiken som ska få största möjliga chans under helgen att se matchen, men också utifrån de sportliga förutsättningarna”, skriver klubben på sin hemsida.

”Haft en god dialog”

Nu är det upp till tävlingskommittén om matchen kommer genomföras på utsatt tid eller inte.

– Vårt fokus ligger på att genomföra matchen. Vi har haft en god dialog med Hammarby och informerat dem om att vi vill spela matchen som planerat, säger Adil Kizil, sportchef i ÖFK i en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.