Klart: Jadon Sancho presenterad av United

Så var denna transfersaga slut.

Jadon Sancho, 21, har presenterats av Manchester United.

– En dröm blir till sanning, säger han på klubbens hemsida.

Jadon Sancho.
Jadon Sancho.

Det har känts klart i snart en evighet. Förra sommarens transfersaga är nu rodd i hamn – Jadon Sancho är en Manchester United-spelare.

I en storslagen video på sociala medier presenterar klubben Sancho. Yttermittfältaren har skrivit på ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år.

– Chansen att komma till United är en dröm som blir till sanning, och jag kan inte vänta på att börja prestera i Premier League, säger han till klubbens hemsida.

Efter fyra säsonger lämnar han Bundesliga och Borussia Dortmund.

Återvänder till Manchester

Sancho spelade sin första fotboll i Watford, innan han som 15-åring värvades till Manchester City. Men innan han hann en a-lagsmatch för City bar det av Tyskland och Borussia Dortmund.

Väl i Bundesliga har han gjort 50 mål och 64 assist under fyra säsonger – men nu återvänder han alltså till Manchester. Dock till den värsta rivalen, United.

– Jag kommer alltid att vara tacksam för att Dortmund gav mig a-lagsfotboll. Jag visste dock alltid att jag ville tillbaka till England en dag, säger Sancho till Uniteds hemsida.

Ryktas om knappa miljarden

Transfervärldens störta sanningssägare Fabrizio Romano har tidigare i sommar rapporterat att Sancho kostar United knappt 950 miljoner kronor att köpa loss.

Mittfältaren, som var med i den engelska EM-trupp som gick till final, blir en efterlängtad förstärkning på Uniteds högerkant.

Klubben har tidigare i år plockat in reservmålvakten Tom Heaton – och ryktas vara på god väg att säkra Real Madrid-mittbacken Raphael Varane.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.