Goitom: Aldrig varit med om ett starkare Djurgården

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

AIK har dominerat Stockholm i många år.

Är det dags för ett tronskifte?

– Jag har aldrig varit med om ett starkare Djurgården, säger Henok Goitom inför derbyt.

Det är en annorlunda stämning på träningsläggningen Karlberg. AIK behandlar förstås alltid Djurgården med respekt inför derbyna, men det ligger ändå en kvalitativ skillnad i själva erkännandet av värsta rivalernas förmåga. Henok Goitom, Per Karlsson och de andra tycker helt enkelt att Djurgården numera är riktigt... bra. Så ligger också Blåränderna på en andraplats i tabellen, en poäng före AIK.

– Jag har aldrig varit med om att möta ett starkare Djurgården. Skillnaden mot förr är att de verkligen fajtas för sin tränare. Fighting spirit, liksom, säger Henok Goitom.

Imponerad av Melkemichel

Han är särskilt imponerad av nye tränaren Özcan Melkemichels pondus.

– Han kommer från mindre klubbar men kan ändå komma till Djurgården och styra och ställa i en storklubb. Det är starkt. Alla vågar inte det så Özcan, som jag känner sedan tidigare, ska ha cred.

Per Karlsson, som på söndag gör sin 300:e match för AIK på söndag, erkänner utan omsvep att Djurgården ser starka ut.

– De har gjort en väldigt bra säsong. Ja, de är bättre än oss just nu för de ligger före i tabellen. Det blir viktigt när man summerar säsongen. Kan vi inte vinna serien så måste vi komma före huvudkonkurrenten.

Walker: Starkaste Djurgården

I Djurgårdslägret är man förstås nöjda med de senaste veckornas form. Åtta matcher har gett sex vinster och två förluster.

– Vi har varit väldigt bra under sommaren. Vi var bra även under våren men hade också ordentligt djupa dalar då. Vi var väldigt dålig när vi var dåliga. Så är det inte nu, säger Magnus Eriksson.

Lagkamraten Kevin Walker är säker på sin sak när han ombeds 

– Vi hade ett fint lag även 2015 men sett till vilka profiler vi har i dag så är det här det starkaste Djurgården jag varit med om, framför allt individuellt. Många har hittat en fin form och varit oerhört starka, säger Walker.

ARTIKELN HANDLAR OM