Därför kraschade monsteraffärerna

Foto: TT
FOTBOLL

Thomas Lemar från Monaco till Arsenal och Alexis Sanchez från Arsenal till Manchester City.

Jätteaffärerna såg ut att gå i lås.

Då, plötsligt, kraschade allt.

Redan vid 11-snåret i morse kunde Sportbladet, världsexklusivt, avslöja att Arsenal-stjärnan Alexis Sanchez hade genomgått en läkarundersökning i Manchester.

Den ska, enligt Sportbladets källor, ha skett på onsdagen och därefter ska 28-åringen ha återvänt till Chile för spel med landslaget.

Allt var således klappat och klart – det enda som saknades för att affären skulle gå i lås var att Arsenal och Manchester City skulle komma överens om det ekonomiska.

Ville ha en ersättare

Arsenal ska också ha varit berett att sälja Sanchez; enligt BBC ska man ha nått en muntlig överenskommelse med City om motsvarande 565 miljoner kronor plus ytterligare 50 miljoner kronor i bonusar.

Men Arsenal vägrade släppa Sanchez utan att få in en ersättare.

Blickarna riktades då mot Monaco-mittfältaren Thomas Lemar, 21, och enligt såväl BBC som Sky Sports ska Arsenal ha lagt ett bud på motsvarande en miljard kronor.

Men spelaren själv ska ha stoppat flytten.

Stoppade flytten

Även Liverpool fanns med i jakten på Lemar men erbjöd ”bara” drygt 700 miljoner kronor för honom, vilket inte räckte för Monaco.

Därmed ser monsteraffärerna ut att krascha.

”Såvida ingen helomvändning sker i transferfönstrets sista minuter så kommer Sanchez, som ville till City för att återförenas med sin förre Barcelona-tränare Pep Guardiola, att stanna i Arsenal”, skriver BBC.

Sanchez kontrakt med Arsenal går ut efter den här säsongen och såvida han inte förlänger kommer han alltså att kunna lämna helt gratis nästa sommar.

Thomas Lemar? Han stannar i Monaco – åtminstone ett tag till...

ARTIKELN HANDLAR OM