Bosse bekräftar: ”Vi har kontakt”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Gustav Engvall, tidigare i IFK Göteborg, kan hamna i Djurgården.
FOTBOLL

Djurgården jagar ny anfallare.

Det rör sig sig om Gustav Engvall, 20 – som tidigare i vintras erbjudits till AIK.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol om spelaren, säger sportchefen Bosse Andersson.

Gustav Engvall, 20, lämnade IFK Göteborg för engelska Bristol City sommaren 2016. Den snabbe djupledslöparen har bara gjort totalt 40 ligaminuter för klubben. Karriären har alltså inte lyft nämnvärt för anfallaren i Championship, och de senaste månaderna har Engvall letat efter en ny klubb.

Erbjöds till AIK

Enligt uppgifter till Sportbladet är AIK en av flera allsvenska klubbar som erbjudits att låna Engvall under vintern. Nu verkar dock Djurgården ligga närmast till. Svenskafans rapporterade först om intresset, vilket även källor till Sportbladet bekräftar.

När Sportbladet når Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är han öppen.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol om spelaren. Något mer vill jag inte säga, kommenterar Andersson.

Få anfallare i DIF

För GP berättar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att Engvall befinner sig i Stockholm.

– Jag vill inte säga för mycket men han är i Stockholm, säger Gren som svarar följande när GP frågar om han är besviken:

– Det är sån fotbollen är. Det är Gustavs beslut. Han har inte ens suttit på bänken den senaste tiden.

Djurgården har sedan försäljningen av Michael Olunga det relativt tunnsått på anfallspositionen. Magnus Eriksson, som hellre är offensiv mittfältare, Amadou Jawo, Tino Kadewere och nye Aliou Bajdi är alternativen som tränaren Özcan Melkemichel för närvarande har i truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM