Gareth Bale

Exklusivt: Zlatan kan bli årets spelare

Bales hyllning till svensken: Visat att ålder inte är en faktor

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Zlatan har bevisat att ålder inte är en faktor”.

Det är en bländad Gareth Bale som exklusivt för Sportbladet hyllar Zlatan Ibrahimovics första säsong i Premier League.

– De Gea har varit Manchester Uniteds bästa spelare de senaste åren men det ser ut som om Zlatan är med och konkurrerar den här säsongen, säger Bale.

Gareth Bale utsågs själv till hela Premier Leagues bäste spelare av spelarna själva 2010/11 samt 2012/13 och av de brittiska fotbollsjournalisterna 2012/13. Sommaren 2013 gick flyttlasset sedan vidare till Real Madrid där den i dag 27-årige walesaren fortsatt att imponera.

”Har varit fenomenal”

Det är därför från avstånd Bale numera följer Premier League men Zlatan Ibrahimovics framfart har inte gått Real-stjärnan förbi. En sak med svensken imponerar också extra mycket på Bale.

– Han har bevisat att ålder inte är en faktor när det kommer till att prestera på den absolut högsta nivån. Han måste verkligen ha tagit hand om sig själv och lagt ner stor energi på att förbereda sig inför varje match, säger Bale exklusivt till Sportbladet.

Gareth Bale berättar om sina egna strikta rutiner för att hålla sig kvar på toppen. 27-åringen sover åtta till tio timmar varje natt, går alltid upp vid exakt samma tid på morgonen och har totalförbud mot alla typer av elektroniska skärmar timmen innan det är dags att sova.

– Vi tränar alltid vid samma tid vilket vanligtvis är sent på förmiddagen, vid 11:00, vilket är bra för mig eftersom jag vanligtvis har kommit igång då. Jag är en usel morgonmänniska. Jag vill inte ens komma igång, jag vill bara ligga kvar i sängen.

”Många som ifrågasatte Zlatan”

För att lyckas få i sig det han behöver har fotbollsstjärnan dessutom anlitat en privat kock.

– Jag har en kock hemma som är väldigt bra på att se till att jag äter rätt saker vid rätt tidpunkt. Det är viktigt att se till att du har så mycket energi som möjligt när du kliver ut på planen.

Bilden är tagen i samarbete med Simba som tillsammans med Gareth Bale har tagit fram världens mest avancerade flygplansstol.

Det är i samband med att Gareth Bale, för sömn- och madrassföretaget Simbas räkning, på tisdagen lanserar ”världens mest avancerade flygplansstol” som Sportbladet fått möjlighet att skicka med en fråga till Real Madrids stjärna.

Bale påstods länge själv vara Manchester Uniteds drömvärvning men det blev alltså istället Ibrahimovic som inför den här säsongen hämtades från PSG.

– När han kom till Manchester United var det många som ifrågasatte om han kunde ha samma påverkan där eftersom han blivit lite äldre och kanske inte hade det tempo som krävs för ligan. Men han har visat att han fortfarande är på toppen av sin förmåga och inställd på att slåss om varje boll och varje poäng. Han är också en spelare som du förstod aldrig skulle påverkas av den fysiska sidan av spelet i England, säger Bale.

– Det otroliga med Zlatan är att han haft en så stor påverkan var han än kommit. Hans insatser i några av Europas bästa klubbar har varit fenomenala.

RÖSTA: Tycker du Zlatan varit Manchester Uniteds bästa spelare denna säsong?

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalle Karlsson: Mourinhos stora utmaning i sommar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gareth Bale

Premier League

Manchester United

Zlatan Ibrahimovic