Wenger: "Jag kommer inte att sluta"

Foto: Michael Dalder / X01095
Arsène Wengers, Arsenal.
FOTBOLL

Det 20-åriga styret i Arsenal kan vara över.

Arsène Wengers, 67, framtid i London-klubben är ett stort frågetecken.

– Oavsett vad som händer, kommer jag att vara tränare nästa säsong, vare det sig är här eller någon annanstans, säger Wenger på en presskonferens.

Det spekuleras varje år om Arsène Wenger ska ha gjort sitt i tränarkarriären och i Arsenal. Efter storförlusten mot Bayern Munchen i veckan började rösterna höras igen.

På en presskonferens idag började journalisterna att ställa fransmannen mot väggen. Då bekräftade Wenger att han kommer komma med ett beslut gällande hans egna framtid nästa månad eller i april.

”Oavsett vad”

Men även om han skulle lämna säger han att tränarkarriären fortsätter även nästa säsong.

– Oavsett vad som händer, kommer jag att vara tränare nästa säsong, vare det sig är här eller någon annanstans, säger Wenger på presskonferensen.

– Det som är det viktigaste är att klubben gör ett rätt beslut för framtiden. Jag har inte jobbat här i 20 år för att inte bry mig om klubbens bästa för att jag har haft möjligheter att träna andra lag också.

”Måste ha det i åtanke”

Tränaren ber om förståelse från Arsenal-supportrarna.

– De senaste 20 åren har bara tre klubbar spelat i Champions League varje säsong - Arsenal, Real Madrid och Bayern München. Jag hoppas att vi kan vinna turneringen i framtiden, men det är inte som att vi slutade vinna när jag anlände. Klubben hade aldrig vunnit en europeisk titel innan jag anlände. Det måste man ha i åtanke, säger han.

Arsenals nästa match? FA-cupen mot Sutton måndag kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM