Ajdarevic hjälte i derbyt: En obeskrivlig känsla

FOTBOLL

Derby mot seriesuveräna Olympiakos.

Då blev Astrit Ajdarevic stor hjälte med ett frisparksmål.

– Jag hade en bra känsla, så jag tänkte ”jag tar den”. En obeskrivlig känsla att göra mål inför fansen, säger Ajdarevic.

I december blev det klart att Astrit Ajdarevic lämnar Örebro SK för AEK Aten i Grekland. Den före detta Örebro SK-spelaren skrev på för 2,5 år.

Han har gjort åtta framträdanden, sex från start, sedan dess. I dag kom första målet i AEK Atens tröja. Och 26-åringen kunde inte ha valt ett bättre tillfälle.

Ajdarevic blev derbyhjälte mot Olympiakos med matchens enda mål framför hemmafansen. Den före detta ÖSK-spelaren har snabbt blivit en favorit bland supportrarna.

”Mycket passion”

– Det var en typisk derbymatch, mycket passion, mycket känslor. Det var en lite jobbig match eftersom vi var tvungna att vinna för att ha häng på platserna i Europa. Det var mycket press. Så det är skönt i efterhand att ha det gjort. Vinna matchen för fansen, för oss själva, för självförtroendet och framtiden, säger Ajdarevic.

AEK Aten får frispark efter en dryg halvtimme. Ajdarevic tar hand om den med vänsterfoten.

– Jag hade en bra känsla, så jag tänkte ”jag tar den”. Jag har skjutit många frisparkar som har varit nära mål, i ribban eller några centimeter utanför till vänster eller höger om stolpen. I dag var det dags att den skulle gå in, med lite tur gick den in, säger Ajdarevic.

Tror du att den hade gått in utan touchen?

– Jag fick grym träff. Så helt ärligt tror jag det. Jag fick bra träff, jag fick bra fart. Jag tror den hade gått in ändå. Men skitsamma, mål som mål.

Du har en bra tajming som gör första målet i ett derby.

– Ja, jag brukar tajma grejer bra, så det var skönt, haha.

”Jag är förtjänt av det här”

Att målet betydde mycket för fansen och laget rådde det ingen tvekan om. Det firades galet. Ajdarevic sprang mot bänken och kastade sig ned och gled på knäna för att fira målet.

– Känslan är fantastisk, självklart. Man hjälper sitt lag till tre poäng. Man hjälper supportrarna att göra skit över Olympiakos supportrar. Det är en grym känsla. Men det viktigaste är att vi fick tre poäng så vi kan avancera uppåt i tabellen. Det låter klyschigt. Men vi vill till Europa, spela Europa League eller Champions League.

Man brukar säga att efter ett mål i ett derby blir man odödlig bland supportrar. Har du märkt av det redan i kväll?

– Det är klart att jag märker av det, det är mycket kärlek. Det brukar vara så när man vinner en match, särskilt när man är målskytt. Och nu är jag den enda målskytten i ett derby i ett land där man älskar fotbollen så mycket.

Härliga fans att spela framför?

– Jag har varit bortskämd med fina fans i många av de klubbarna jag har spelat för. Men det är klart att det känns bra i dag, en obeskrivlig känsla.

– Men jag tycker att jag är förtjänt av det här, jag har jobbat hårt för att komma dit jag är i dag. Jag har känt mig i fantastisk form en längre tid.

Aldrig varit i bättre form

Bästa formen under karriären?

– Det skulle jag vilja säga. Jag har gjort det en längre tid, jag har presterat och presterat. Jag sa till mig själv att jag skulle göra mig själv rättvisa och visa vilken typ av fotbollsspelare jag är. Det har jag visat de senaste två-tre åren.

Ajdarevic har varit i Grekland i drygt två månader. Han är väldigt nöjd med den första tiden i AEK Aten.

– Jag har jobbat hårt och kommit in i det väldigt bra. Jag har spelat de flesta matcherna, jag har fått en nygammal roll som innermittfältare där jag både kan gå framåt och bakåt, jag är playmaker. Jag styr spelet väldigt mycket, spelar in i ytor till mina medspelare och slår även de avgörande passningarna.

Landslagsmittfältaren Jakob Johansson spelar också AEK Aten, han hoppade in i den 52:e minuten.

Trots förlusten toppar Olympiakos den grekiska ligan, laget är tio poäng före tvåan Panionios. AEK Aten är på femte plats i ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM