Quagliarellas mardröm över – stalker fängslad

Av: Fredrik Jönsson, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Fabio Quagliarella
Fabio Quagliarella

Fabio Quagliarella grät efter Sampdorias 1–1-möte med Cagliari.

Den 34-årige anfallaren berättade att han för sju år sedan lämnade Napoli på grund av en stalker som den här veckan fängslades.

– Det har varit en mardröm för mig, säger Quagliarella till Sky Sport Italia enligt Football Italia.

Den 34-årige italienaren berättade om sin stora hemlighet efter söndagens Serie A-möte med Cagliari där han räddat en poäng för Sampdoria med sitt 1–1-mål.

Anfallaren avslöjade att en stalker var anledningen till att han lämnade Napoli efter säsongen 2009/10 – en person som bland annat anklagade Quagliarella för att vara inblandad i maffian och vara en pedofil.

”Kunde inte lämna mitt hus”

Stalkern ska dessutom ha dödshotat spelaren och hans familj vid deras hem.

– Den här veckan blev slutet på en tid utanför fotbollen som har varit en mardröm för mig, säger en tårögd Quagliarella.

Stalkern dömdes den här veckan till fängelse – därav spelarens lättnad.

– En enorm tyngd har försvunnit från mina axlar. Det var den riktiga anledningen till att jag lämnade Napoli och Neapel. Jag var väldigt lycklig där, men jag påverkades av den situationen, som utvecklades till en mardröm, säger han och tillägger:

– Det här önskar jag inte någon. Jag kunde inte lämna mitt hus, det kunde ingen i min familj göra. Jag är tacksam för att rättvisa har skipats.

Kan äntligen berätta

Ända sedan problemet uppstod 2010 har Quagliarella varit tvungen att hålla tyst om traumat som plågat hans familj.

Nu får han äntligen öppet vädra vad han gått igenom.

– Jag har inte fått berätta för någon eftersom det har pågått en utredning, så det har också varit väldigt smärtsamt och svårt att hantera. Jag kunde inte förklara vad som egentligen hände.

Fabio Quagliarella har spelat 25 landskamper för Italien och avverkat 349 matcher i Serie A för Ascoli, Sampdoria, Udinese, Napoli, Juventus och Torino.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.