”Besviken även om jag gjorde två mål”

Foto: Magnus Sandberg
Mohamed Buya Turay gjorde två mål i matchen.
FOTBOLL

ESKILSTUNA.

Allsvenskan har fått en ny profil:

Mohamed Buya Turay.

– Han är väldigt lik Sam Johnson, och honom sålde Djurgården för 20 miljoner kronor, säger tränaren Pelle Olsson efter anfallarens två mål mot Örebro.

22-åringen är förbannad när han kommer ut från omklädningsrummets isbad. Trots två mål – båda frukten av klassisk måltjuvsinstinkt – är han inte nöjd med dagen.
– Jag gör mitt jobb och vad tränaren säger åt mig. Jag springer, utmanar försvararna och då får jag chanserna. Det var inget speciellt egentligen.

Du verkar inte så glad?

– Vi skulle ha vunnit matchen, så jag är besviken även om jag gjorde två mål.

”Han sa: ’Fuck off’”

Mohamed Buya Turay från Sierra Leone, är förstås irriterad över att AFC Eskilstuna två gånger släppte in Örebro i matchen. Sörmlänningarna släppte in 2–2 i den femte övertidsminuten och fick därmed inte bärga sin historiska första seger. Dessutom började Buya Turay bråka med Örebros Martin Lorentzson i slutet av matchen

– Han puttade på mig och kallade mig en skitspelare. "Fuck off", sa han. Varför säger du så, undrade jag.

Anfallaren ska då ha riktat ett par lösare slag mot Lorentzson, och högerbacken ska då ha fått lättare näsblod.

– Han puttade på mig så det var därför. Och sen kallade han mig skitspelare och allt det där. Jag sa bara: "tack, jag är en skitspelare", säger Buya Turay.

Jämförs med Sam Johnson

Men det är såklart inte sant. Efter matchen hyllade nämligen Pelle Olsson sin anfallare genom att jämföra honom med en av sina tidigare adepter: Djurgårdens Sam Johnson.

Pelle Olsson om Buya:

– Jag sa innan serien började, att alla våra fem offensiva spelare har lyckats väldigt bra på vägen fram till AFC:s nivå. Det kommer bli någon spelare som slår igenom, och Buya har precis det som gör att han kommer att lyckas i allsvenskan. Han är väldigt lik Sam Johnson, och honom sålde Djurgården för 20 miljoner, säger AFC:s tränare.

Först då blir han glad

Först när Buya Turay får höra det berömmet spricker han upp i kvällens första leende.

– Han säger det till mig också. Att vi är lika. Samma sak med Kennedy Igboananike. Det är inga problem: det är spelare jag ser upp till.

Kan du bli en ny Sam Johnson?
– Det är ju det jag håller på med just nu.

Han lägger av ett bubblande skratt innan han avslutar:

– När tränaren säger så blir jag glad. För Sam är någon jag beundrar och en spelare som gett mig råd förr.

ARTIKELN HANDLAR OM