Bonucci: ”Jag funderade på att sluta”

Foto: Antonio Calanni / TT / NTB Scanpix
Bonucci.
FOTBOLL

Leonardo Bonucci har en sjuk son.

Det fick Juventusbacken att överväga att sluta med fotboll – bara 29 år gammal.

– Fotboll var inte kul då, säger Bonucci.

För bara ett halvår sedan berättade italienska stjärnbacken Leonardo Bonucci om sin sjuke son Lorenzo på en presskonferens.

Sonen Matteo, som föddes 2014 och lider av en kronisk sjukdom, behövde opereras akut och det blev för mycket för Juventusstjärnan som brast ut i tårar.

– Det jag har gått igenom de senaste månaderna har gett mig så mycket styrka. Det finns viktigare saker i livet än en dålig rensning, sa en tårögd Bonucci då.

”Funderade på att sluta”

Och nu berättar 29-åringen att sonens sjukdom nästan tog knäcken på honom och att han övervägde att sluta.

– Ja, jag funderade på att sluta. Fotboll var bara inte kul då. Jag såg min son, som har så mycket att leva för, fråga så många frågor om varför det här händer honom och jag hade inga svar, säger Bonucci i en intervju med El Pais inför Champions League-mötet med Barcelona.

– Under tre-fyra månader var mitt huvud inte på rätt plats. Det är huvudet som får benen att arbeta. 15 dagar efter operationen, innan jag såg honom bli bättre, var jag inte intresserad av varken träning eller fotboll. Men nu mår Matteo mycket bättre och får familj är lyckligare än någonsin. I morse vaknade Matteo upp med ett leende – det är de bästa segrarna i livet.

ARTIKELN HANDLAR OM