Inget pris för Pia Sundhage

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Pia Sundhage, 56, förde Sverige till OS-silver.

Men det räckte inte för att få pris vid Fifa-galan i Zürich.

Tysklands före detta förbundskapten Silvia Neid, 52, utsågs till årets damtränare.

Foto: AFP

Pia Sundhage och Sverige gjorde ett fantastiskt OS. Det blev till slut en silverpeng - trots att laget hade dömts ut flera gånger om. Det svenska damerna slog ut både USA och Brasilien på vägen till final. Där blev det tyvärr förlust mot Tyskland.

Pia Sundhage och spelarna fick åka hem med en silverpeng.

Tredje vinsten

Den 56-åriga förbundskapten var nominerad till årets tränare vid Fifa-galan i Zürich. Men priset gick till Silvia Neid, som förde Tyskland till OS-guld. Det är tredje gången som den 52-åriga tyskan tar hem priset.

Pia Sundhage fick pris som årets damtränare 2012. Neid, som lämnade Tysklands landslag, har tidigare vunnit 2010 och 2013.

Ranieri fick pris efter jätteskrällen

På herrsidan fick Claudio Ranieri pris som årets tränare. Den 65-årige italienaren stod för en jätteskräll förra säsongen när han vann Premier League med Leicester.

– En fantastisk kväll för mig. Det känns galet att vinna det här priset, tack ska ni ha. Jag vill tacka min familj, min fru och mina spelare. Utan spelarna är det svårt att vinna något. Jag vill tacka fansen också, utan dem hade vi aldrig vunnit, säger Ranieri.

– Förra säsongen hände något konstigt. Gud sa att det här året ska Leicester vinna, och så blev det.

ARTIKELN HANDLAR OM