Zlatan: ”Då flyttar jag tillbaka till Sverige”

Publicerad 2017-05-14

17 år som utlandsproffs.

När Zlatan Ibrahimovic, 35, tänker flytta tillbaka till Sverige?

– När de utser mig till den officiella kungen, säger anfallsstjärnan med ett skratt i TV4:s Nyhetsmorgon.

Följ ämnen

Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United kan vara över. Superstjärnan skadade knät i Europa League-matchen mot Anderlecht den 20 april och riskerar att vara borta från fotbollen i upp till ett år.

35-åringen, vars kontrakt med Manchester United går ut i sommar, befinner sig just nu på lyxhotellet W South Beach i Miami, Florida, där han vilar upp sig inför rehabperioden.

Vid sidan av fotbollen har ”Ibra” alltid satsat hårt på sitt eget varumärke, där han bland annat gett sig in i parfymbranschen.

”Får byta plats”

I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon, som spelades in innan svensken skadade sig, berättar han bland annat om lanseringen av en parfym som grundar sig i den svenska naturen – men också om framtiden.

Svaret på frågan om när han tänker flytta tillbaka till Sverige?

– När de utser mig till den officiella kungen. Då kommer jag. Jag får byta plats med den existerande... Nej, men jag vet inte, vi får se. Jag är fortfarande aktiv och känner mig fortfarande som ett djur. Frågan är om Sverige är redo för mig. Men jag kommer, ni får rulla ut röda mattan, skrattar Ibrahimovic, som också berättar om sin kärlek för sitt hemland.

”Sverige alltid i fokus”

– Sverige är alltid i fokus. Sverige och Zlatan. Sverige är något jag representerar, man glömmer aldrig var man kommer ifrån. Jag har lyckats sätta Sverige på världskartan, och nu ska jag göra det genom dofter.

Var ”Ibra” kommer att spela fotboll framöver är ännu oklart, men ryktena har bland annat talat om en flytt till amerikanska MLS.

Svensken har varit utlandsproffs sedan han lämnade Malmö FF för Ajax 2001 och erkänner att han har lite hemlängtan.

– Jag är en turist när jag kommer till Sverige. Man längtar ju tillbaka, så är det bara. Jag flyttade för 17 år sedan, så jag längtar tillbaka. Allt jag gör reflekterar tillbaka till Sverige. Jag är det nya Sverige, säger anfallaren.