Zlatan uteblev – har flugit till Stockholm

1 av 2 | Foto: Efrem Lukatsky / TT / NTB Scanpix
Zlatan med Mchitarjan.

avMartin Tolén, Patrik Brenning

FOTBOLL

Glirades på Uniteds gala: Fick passningen från Gud

Brittisk press förvånas över att Zlatan Ibrahimovic valde att flyga till Stockholm istället för att närvara på Manchester Uniteds årliga prisgala.

Men den 35-årige svensken undgick ändå inte offentliga gliringar från sina lagkamrater under galan.

– Jag kunde inte missa eftersom jag fick en passning från Gud, skojade Henrich Mchitarjan efter att ha vunnit priset för årets mål.

”Var höll Zlatan hus?”, frågar sig Daily Mail dagen efter Manchester Uniteds stora prisgala. Svaret är enligt brittisk media Stockholm där 35-åringen nu inlett sin väg tillbaka till fotbollsplanen.

Flög privatplan hem

”Svensken var en av få anmärkningsvärda frånvarande från galan”, skriver Daily Mail.

För bara några dagar sedan publicerade gamle lagkamraten Ignazio Abate en bild på när Zlatan flög privatplan hem från USA till Europa efter operationen av sitt knä. Det har sedan dess spekulerats i att anfallaren ska genomföra sin rehabilitering hos Manchester United eller tillsammans med vännen Richard Dahan i Malmö men nu påstås 35-åringen alltså åtminstone ha mellanlandat i Stockholm istället.

I nästa vecka, den 24 maj, väntas Zlatan också närvara när Manchester United möter Ajax i finalen av Europa League på Friends Arena i Solna.

Zlatan nobbades

Men trots svenskens frånvaro på galakvällen var han inte glömd av lagkamraterna. När Henrich Mchitarjan tilldelades priset för årets mål, en vacker klack på passning från Ibrahimovic, skämtade 28-åringen om sin lagkamrat.

– Jag tror inte att du kan träna på den här typen av mål. Allt handlar om att ta ett snabbt beslut i ögonblicket. Men jag kunde inte missa eftersom jag fick en passning från Gud, skojade Mchitarjan.

Något pris blev det dock inte för Zlatan när istället Ander Herrera röstades fram till årets spelare av fansen och Antonio Valencia till samma pris av lagkamraterna.

ARTIKELN HANDLAR OM