Dubbla drömmål frälste Kalmar

Kalmar FF har inlett säsongen som ett krislag.

Men hemma mot Halmstad kom äntligen första segern – detta efter drömmål av Melker Hallberg och Viktor Elm.

– Klart att det har varit frustrerande, säger Viktor Elm till TT.

Följ ämnen i artikeln

Säsongsinledningen har sannerligen inte varit någon dans på rosor för Peter Swärdhs mannar.

Efter fem spelade omgångar var Kalmar fortfarande segerlöst och sist i tabellen med blygsamma två poäng inspelade.

Men hemma mot Halmstad blev det tre efterlängtade pinnar på Guldfågeln arena.

”Går på vinst och förlust”

Melker Hallberg visade vägen med en minst sagt publikfriande fullträff med dryga halvtimmen spelad. Mittfältaren drog till med en sträckt vrist från långt avstånd och fick se bollen ta en perfekt bana in i det bortre krysset.

– Den vobblade lite i luften, som Ronaldos skott kan göra, säger Melker Hallberg till TT och medgav att han var aningen paff när han firade målet.

– Haha. Ja, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, det kändes ju att det inte var vilket mål som helst. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tänkte.

Hallberg var dock inte ensam om att hitta krysset denna eftermiddag. I den andra halvleken var det Viktor Elms tur att skriva in sig i målprotokollet – och det via en perfekt slagen frispark med vänstern.

19-årige Isak Pettersson var chanslös i HBK-målet och slängde sig förgäves.

Lämnar jumboplatsen

Fler mål blev det inte och resultatet 2–0 innebär att Kalmar lämnar över jumboplaceringen till nykomlingen AFC Eskilstuna.

– Klart att det har varit frustrerande, med den taktiska kompetensen vi har i laget ska det inte behöva se ut som det har gjort. Vi har inte tagit det där klivet in på motståndaren, de har kunnat stå där och göra vad de velat. Men det gör vi i dag, vi får en helt annan press på dem, säger Viktor Elm till TT efter matchen och kommenterar sin frispark så här:

– Det var en helt perfekt träff.

För Halmstad är det klart tyngre och nu har västkustlaget fyra raka matcher utan seger.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.