Viasat fortsätter att sända engelsk fotboll

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

avMartin Tolén

FOTBOLL

Nyligen blev det klart att MTG och Viasat förlängde tv-avtalet för Champions League.

Nu har man även förlängt avtalet med FA-cupen, Community Shield ligacupen och Championship.

– Den engelska fotbollen har en alldeles speciell plats i de svenska fotbollsfansens hjärta, säger sportchefen Per Nunstedt.

I tisdags kom beskedet att MTG Sverige och Viasat förlängt tv-avtalet för Champions League.

”Vi på MTG har förlängt våra rättigheter med Champions League fram till 2020-2021! CL sitter i vårt DNA, vi har visat den sen starten ;)”, skrev MTG:s sportchef Per Nunstedt på Twitter.

Nu har kanalen gjort klart med nästa förlängning.

Sänder FA-cupen

Viasat kommer att fortsätta sända engelska FA-cupen, Community Shield (säsongspremiären mellan regerande mästarna i Premier League och FA-cupen) över säsongen 2023/2024. Dessutom förlängt avtalet för ligacupen, och den engelska andradivisionen Championship fram till och med säsongen 2021/2022.

– Den engelska fotbollen har en alldeles speciell plats i de svenska fotbollsfansens hjärta. Med Tipsextras start 1969 så blev Sverige först i världen med att direktsända den engelska högstaligan, det var först 1983 som brittisk tv började direktsända fotboll från sin inhemska liga, det har förstås gjort att intresset är passionerat och omfattande hos våra tv-tittare, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Viasats tv-avtal för Premier League sträcker sig fram till och med säsongen 2018/19.

ARTIKELN HANDLAR OM

Viasat

FA-cupen

MTG