”Perspektivet har ändrats för oss...”

Foto: ANDERS DEROS

avPelle Strandman

FOTBOLL

Vila stjärnorna i Premier League och toppa i Europa League.

Det är numera melodin i Manchester United.

– Europa League har blivit viktigare för oss, säger José Mourinho.

Än så länge är Manchester United i högsta grad kvar i racet om den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär kval till Champions League i höst.

Det skiljer inte mer än en poäng upp till lokalrivalen Manchester City för tabellfemman för tillfället – men trots det klargör nu José Mourinho att ligaspelet nu nedprioriteras.

– Angående Premier League så tror jag att det är försent. I april har vi spelat nio matcher, sju av dem i Premier League och vi har haft för mycket problem, och för många spelare frånvarande, säger José Mourinho enligt Daily Mail.

– På grund av det har vi haft spelare som tvingats spela 750–800 minuter och för det har vi fått betala priset.

Kan vila spelare mot Arsenal

En seger i Europa League innebär direktkvalificering till Champions League – något som nu bara är tre matcher bort för Manchester United.

Första hindret: John Guidettis Celta Vigo i semifinal.

– I det här ögonblicket har perspektivet ändrats för oss eftersom Europa League har blivit viktigare för oss, säger Mourinho.

– Självklart beror mycket på resultatet och hur vi analyserar läget i morgon (torsdag) efter matchen.

Den portugisiske managern utesluter inte att han kan spara på spelarkraft till helgens tungviktsmöte med Arsenal för att hålla sina viktigaste kuggar fräscha till nästa veckas returmöte med Celta Vigo.

– Om vi måste vila spelare till helgen så kommer vi göra det.

Första semifinalen mellan Celta Vigo och Manchester United spelas på torsdagkvällen klockan 21.05 på Estadio de Balaidos.