Djurgårdens glädjebesked: Engvall tillbaka

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Här är Djurgårdens glädjebesked.

Gustav Engvall är tillbaka i spel – redan på söndag.

– Det är fantastiskt. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger anfallaren.

Krocken med Jasmin Sudic blev brutal. Gustav Engvall och Häckens mittback låg länge på Bravida Arenas konstgräs och fick därefter bäras ut på bår.

De tidiga diagnoserna var dystra: korsbandet rök för Jasmin Sudic och Gustav Engvall såg ut att ha drabbats av en svår knäskada.

Fullföljde hela passet

Men i början av veckan fick anfallaren ett positivt besked: skadan var inte allvarlig. Däremot tydde det mesta på att Engvall skulle missa en eller flera matcher på grund av smällen.

– Men nu har jag tränat ordentligt. I går torsdag blev det ett lättare pass med bolltouch och löpning. I dag tränade jag för fullt och fullföljde hela passet utan några problem. Det var riktigt skönt.

Spel – redan på söndag

Hur känns det?

– Det är fantastiskt. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig. Jag trodde att jag skulle bli borta en längre period och fokuserade på att inte stressa fram något. Det var planen från mig, tränaren och staben i Djurgården.

Kan du spela redan på söndag?

– Jag hoppas det. Jag har ju tränat för fullt. Vi får se hur knäet reagerar på det och ta ett beslut sen. Men just nu känns det som att jag ska kunna spela match. Det ser verkligen positivt ut.

Om Sudic: ”Det är overkligt”

Engvall har dock svårt att fullt ut glädja sig över de positiva nyheterna. I bakhuvudet maler tankarna om Jasmin Sudic och djurgårdaren lider med sin kollega.

– Det är en lättnad för mig, men jag tänker mycket på Sudic. Att jag klarade mig så lindrigt och han drar ett korsband. Det är orättvist. Även om skador inte kan vara rättvisa, så är det tråkigt att det blev så för honom.

Har ni haft kontakt?

– Jag skrev till honom någon dag efter skadan. Det var hemskt att det gick så illa med honom. Särskilt med hans historik (Sudic har skadat korsbandet vid fyra tillfällen). Det är overkligt och jäkligt jobbigt. Men Sudic har rest sig tre gånger tidigare så om någon har psyket så är det den killen.

ARTIKELN HANDLAR OM