Avdics svar: ”Spelat defensiv mittfältare”

1 av 2
FOTBOLL

ESKILSTUNA. Petad och kritiserad.

Då klev Denni Avdic fram och frälste AIK – med sitt första mål på ett drygt år.

– Grejen är ju att jag fått spela som defensiv mittfältare – då blir det inte så många mål, säger han.

AIK var illa ute mot jumbon AFC Eskilstuna.

1–1 när klockan tickade upp mot 85 minuter.

Då klev inhoppande Denni Avdic fram och gjorde sitt första allsvenska mål sedan 17 juli i fjol.

Av bara farten vräkte sedan även anfallskollegan Eero Markkanen in 3–1-målet i 89:e minuten.

– Man mår bra nu. Det var ett tag sedan man gjorde mål, men det har inte stört mig heller. För grejen är ju att jag inte fått spela där uppe heller utan som defensiv mittfältare eller så och då blir det inte så många mål. Nu när man fått hoppa in som forward är det lite lättare. Det kan liksom inte störa en när man fått spela som defensiv mittfältare, säger Avdic till Sportbladet.

”Förtjänar kritiken”

Den 28-årige anfallaren har varit kritiserad för att göra för lite mål och inte gjort en enda start i år. Därför kom målet mot AFC lägligt.

– Det har varit tufft. Man vill spela, det är därför man håller på med det här. Jag har haft lite individuella samtal med Rikard (Norling), men han har ett val och väljer de spelare han tror kommer vinna matchen. Som spelare grubblar man inte så mycket, man blir lite besviken men får jobba ännu hårdare.

Och för AIK var det blott andra gången laget gjorde två mål eller fler i en allsvensk match den här säsongen.

– Vi har varit trubbiga, och även i dag tycker jag så vi förtjänar nog en del av den kritiken som riktats mot oss. Jag tror att spelarna börjar tröttna på våran process i veckorna att hela tiden försöka utveckla spelet, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Denni Avdic:

– Vi har mycket folk bakåt, då är det svårt att göra mål på oss. Men det betyder också att vi får ganska långt till mål. Sen måste man ha lite flyt också och det har vi väl inte riktigt haft.

ARTIKELN HANDLAR OM