Misstänkt fall i damallsvenskan – match skjuts upp

Den skulle spelats inför tomma läktare.

Men nu skjuts en gruppspelsmatch i Svenska cupen upp.

Detta eftersom en spelare i damallsvenskan misstänks smittad av coronaviruset.

Svenska cupen-gruppspelsmatchen mellan Kif Örebro och Uppsala har flyttats från lördag fjortonde mars till 17 mars, Svenska fotbollförbundet, SvFF, har tagit det beslutet sedan en spelare i damallsvenska Kif Örebros a-lagstrupp kan vara smittad av coronaviruset.

– Vi började vidta åtgärder så snart vi fick kännedom om att en av våra spelares anhörig blivit diagnostiserad med coronaviruset. Sjukvårdsupplysningen bedömer att risken att vår spelare är smittad som väldigt låg, men att hon ändå ska testas för att vara på den säkra sidan, säger Kif Örebros ordförande Fredrik Stengarn till klubbens hemsida.

”Måste ta ansvar”

Om testet är positivt kommer matchen att skjutas upp ytterligare.

I går beslutade SvFF att alla helgens matcher i Svenska cupen ska spelas utan publik med anledning av regeringens besked om förbud för sammankomster med fler än 500 personer.

– Vi har en situation som inte bara idrotten utan samhället i stort måste ta ansvar för, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.