Eskilstuna kvitterade med matchens sista spark

Kopparbergs Göteborgs stjärna tvingades kliva av

Publicerad 2020-07-04

ESKILSTUNA. Först tvingades Kopparbergs Göteborgs Emma Berglund kliva av.

I matchens sista spark kom nästa kalldusch när Eskilstuna lyckades forcera in ett kvitteringsmål.

– Det är fruktansvärt surt, säger lagkaptenen Berglund efter Eskilstunas sena 1–1-mål.


SÖNDAGENS MATCHER I DAMALLSVENSKAN:

15.00: Vittsjö–Linköping.

16.00: Piteå–Örebro.


Först Annika Schmidt, som blir borta i tre veckor.

Och nu riskerar Kopparbergs Göteborg att få klara sig utan lagkaptenen Emma Berglund. En kvart in i damallsvenskans andra omgång tvingades Berglund kliva av, efter vad som befaras vara en vadskada.

– Det högg till i vaden, förmodligen en bristning. Hur allvarligt det är återstår att se, säger Berglund.

Hur tråkigt känns det här?

– Det känns mest chockerande. Det kom från ingenstans. Jag har egentligen inte haft några problem de sista månaderna. Jag är tacksam att det inte är någon gammal skada som kommer upp, det hade nog satt sig i huvudet. Men det är klart att det känns jobbigt.

Gästerna valde att byta in mittfältaren Julia Roddar. Och det var just Roddar som gav Kopparbergs Göteborg ledningen strax innan halvtid.

Drömmål av gästerna

28-åriga Roddar, som också utsågs till matchens lirare, vände upp strax utanför straffområdet och skickade in bollen i Eskilstunamålvaktens högra kryss.

– Tjejerna peppade på mig så jag kom in bra i matchen. Det var skönt att få sätta dit den, säger Roddar.

Ett mål Emelie Lundberg knappast kan lastas för. Målvakten, som hade en tung premiär i mötet med Kif Örebro, stod i övrigt för en bra insats med ett flertal kvalificerade räddningar.

”Göteborg blev fega”

Precis när domaren skulle sätta pipan i munnen och blåsa av – vilket skulle innebära tre nya poäng för Kopparbergs Göteborg – hittade Eskilstuna en sista chans efter en tilltrasslad situation i straffområdet och kunde kvittera. Det genom Loreta Kullashi, i den 92:a minuten.

– Det är frustrerande som forward när vi inte har så mycket boll, så det kändes väldigt skönt att sätta dit den när chansen dök upp. Det kändes lite som en vinst för vår del, säger kvitteringsskytten Kullashi.

Att Eskilstuna inte hade särskilt mycket boll var ingen slump.

– Göteborg hade ganska mycket boll, men det var ju något vi valde. Jag är tacksam att vi fick något med oss, säger Eskilstunatränaren Magnus Karlsson.

– Göteborg blev nog lite fega och ville vakta ledningen. Vi slängde in lite bollar (i straffområdet) och fixade lite hörnor. Till slut brukar det komma en chans. Jag är stolt över att vi fick en poäng, säger han.

Kopparbergs Göteborgs prestigevärvning Stina Blackstenius, som inlett de första två damallsvenska omgångarna på bänken, byttes in i halvtid.

Stina Blackstenius.