Allsvenskan i fotboll

Oavgjort mellan Östersund och Elfsborg i irriterad match

Av: 

Petra Thorén

FOTBOLL

Kevin Stuhr Ellegaard stod i centrum när Östersund och Elfsborg spelade oavgjort.

Han missbedömde inlägget som gav Östersund chansen att kvittera.

Men i slutskedet räddade målvakten poäng för Elfsborg genom två säkra räddningar.


Östersund och Elfsborg möttes på ett underlag som var knastertorrt. Konstgräset på Jämtkraft Arena var inte vattnat på grund av nattfrost vilket innebar speciella förutsättningar, med bland annat passningar som stannade upp.

Men det var lika för båda lagen.

Spelet och chanserna var också ganska jämnt fördelat sett till matchen i stort, möjligen med viss fördel för gästerna.

Elfsborg tog ledningen i den första halvleken, i den 22:a minuten, efter en fin aktion av Jonathan Levi. Han fintade sig förbi sin försvarare, hittade en lucka och placerade ledningsmålet bakom Aly Keita. Målet var ett resultat av flera fina aktioner av Levi, men det skapade också irritation i Östersund.

”Solklar frispark”

I momentet före målet fick Ravel Morrison en smäll i huvudet av Elfsborgsanfallaren Kevin Kabran. Domaren Granit Maqedonci friade dock vilket väckte irritation i hemmalaget.

När lagkapten Tom Pettersson fick se händelsen i repris i halvtid konstaterade han till CMore:

– Solklar frispark, det är tråkigt men vi måste kunna försvara oss bättre.

I andra halvlek blev det irriterat igen. Först när Dino Islamovic blev liggandes då Samuel Holmén kommit in sent i en situation och i den 55:e minuten då Östersundsspelaren Jerell Sellars fälldes, men domaren friade igen och allt slutade med att Noah Sanko Sundberg varnades för protest.

– Det smäller i närkamperna åt båda hållen, men ändå en ganska fair match. Det var säkert ganska kul att titta på, många chanser åt båda håll med två lag som ville spela, säger Samuel Holmén till CMore.

Östersund växlade upp sitt spel i den andra halvlek, men fick hjälp med kvitteringen då Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard totalt missbedömde bollen som kom in från Östersunds högerkant. Den gick förbi målvakten och bakom honom kunde Curtis Edwards enkelt kvittera.

Båda lagen hade chanser för att avgöra matchen. Elfsborgs Samuel Holmén och Jesper Karlsson nära. Jesper Karlssons stolpträff i slutskedet var Elfsborgs andra i matchen.

Jamie Hopcutt hade två vassa chanser att sätta ett segermål, men då revanscherade sig Kevin Stuhr Ellegaard genom att stå rätt placerad och rädda båda avsluten, det ena ett skott och det andra en nick centralt.

– När du får en så stor chans i slutskedet, blir du så besviken, säger Östersundsspelaren i tv-intervjun efteråt.

Matchen slutade 1–1.

Publisert:

LÄS VIDARE

Plusbetyg efter matchen mellan Elfsborg och AIK

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Kevin Kabran

Jonathan Levi

Aly Keita

Kevin Stuhr Ellegaard

Samuel Holmén