Landslagsbacken gravid – missar säsongen

Sif Atladottir borta – KDFF jagar ersättare

Sif Atladottir spelar i Kristianstad.
Sif Atladottir spelar i Kristianstad.

Sif Atladottir, 34, är gravid och missar säsongen.

Det tippade topplaget Kristianstad letar nu efter en ersättare till landslagsbacken.

– Personligen är jag glad, men yrkesmässigt är det lika tufft som att bli långtidsskadad, säger hon.

2020 skulle bli en nystart för Sif Atladottir. Den isländska landslagsspelaren slet hela fjolåret med en fotskada, ett slags blåmärke på skelettet som hon nu återhämtat sig från.

Men 34-åringen kommer inte ta plats i skånskornas trebackslinje.

– Det är blandade känslor. Förstås mycket glädje, att bli gravid tar man inte för givet i livet, men det är också tufft för mig. Jag vet inte riktigt hur laget kommer påverkas, säger hon.

Ska hålla provspel

Det är Atladottirs andra graviditet. Under den förra, 2014, vikarierade mittfältaren Alice Nilsson stundtals som back.

I fjol spelade Kristianstad mer offensivt än vanligt, men släppte också in fler bollar (30). Sif Atladottir hade hoppats kunna täta hålen bakåt i år, men i hennes frånvaro försöker KDFF värva en ersättare och håller provspel i veckan. Finns inget intressant namn tillgängligt ska de lita på nuvarande uppsättning (främst Mia Carlsson, Kajsa Törnkvist, Josefine Rybrink och Therese Ivarsson) och försöka igen i sommar.

”De blir inte av med mig”

Och Atladottir?

Trots att det lär bli noll spelminuter i damallsvenskan så tänker inte isländskan passivt betrakta sitt lag från läktaren och tv:n.

– Jag ska hitta min roll. Jag får hjälpa lagledaren och kan vara passningsspelare på träningarna, fast jag inte kan gå i närkontakt. Om allt går bra, om bebisen kommer till hösten, så ska jag vara med hela vägen dit, säger hon.

Du stannar inte hemma?

– De blir inte av med mig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.