”Kan inte utesluta att Zlatan spelar”

Alexander Isak om EM: Jag är bra nog för att förtjäna min plats

Alexander Isak utesluter inte att Zlatan Ibrahimovic spelar EM för Sverige.

Däremot räknar 20-åringen med att det inte sker på hans egen bekostnad.

– Jag är bra nog för att förtjäna min plats, säger Isak till El Mundo Deportivo.

Efter succésäsongen med Real Sociedad, där klubben slåss i toppen av ligan och kan kvalificera sig för finalen i den spanska cupen, är Alexander Isaks tankar dock fortfarande långt bort från EM.

– Vi har väldigt viktiga matcher nu med klubben och att då tänka på EM-uttagningarna kan bara skada mig. Det bästa sättet för mig att förbereda mig på är att prestera här. EM är en fantastisk turnering men den kommer först till sommaren, säger Isak till spanska El Mundo Deportivo.

”Är inte förvånad”

Isaks prestationer i La Liga har redan väckt en stor entusiasm hos många svenska fotbollssupportrar inför sommarens mästerskap. Detta dessutom under en period när Dejan Kulusevski blivit en av de största profilerna i italienska Serie A och Robin Quaison presterar på högsta nivå i tyska Bundesliga.

Alexander Isak utesluter inte att den redan så talangfyllda svenska offensiven dessutom kan få förstärkning av den allra störste inom svensk fotboll.

– Det kan inte uteslutas att Zlatan spelar EM. Han är 38 år och presterar fortfarande på högsta nivå. Men jag är inte förvånad, säger Isak.

”Det bästa du kan göra”

Men allra först ser anfallaren alltså fram emot säsongsavslutningen med Real Sociedad.

– Det kommer bli några tuffa månader men också väldigt roliga. Att spela för titlar är det bästa du kan göra. Jag är väldigt glad över att vara i den här situationen, att kriga för något. Men vi måste vara starka nu.

Hur tycker du att Sverige ska ställa upp i EM?

Tyck till här.

Skriv inlägg

 • Zlatan som super sub. Dessutom som mentor på bänken och på träningarna.Olsen Ludde Jansson VLN Augustinsson Claesson Olsson Ekdahl Isak Quaison

  Fredrik

 • berg och granenoch isak lustig olsen

  halland

 • Efter Zlatans oerhört klumpiga uttalande mot Janne Andersson så blir förtroendet för förbundskaptenen noll om han blir uttagen i EM.

  Johnny

 • Skicka hem Granen,bindeln till vnl,på topp isak och quison,Zlatan som råsgivate,samma som ahllbäck var!

  Johan Ledin

 • Olsen Jansson VNL Granen Augustinsson Ekdahl koffe Quaison Forsberg KulusevskiIsak

  GO Sweden
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.