Så ska Premier League förhindra ”mardrömsscenario”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Premier League ser ut att visa alla matcher på tv för att förhindra mardrömsscenario och Manchester United för en kamp mot Shanghai Shehua.

Här är dagens fotbollsrubriker från England.

DAGENS SNACKIS

Jakten på en rimlig planering för de sista matcherna av Premier League-säsongen fortsätter. Skulle ligan inte spelas färdigt riskerar organisationen att gå back 700 miljoner pund (ca 8,4 miljarder kronor). Dessutom har varje klubb diverse sponsorer som kräver matchspel för att kontrakten ska uppfyllas. Manchester United tjänar exempelvis runt 900 miljoner kr om året på sin tröjsponsor Adidas. Extra besvärligt är det för Liverpool som precis har bytt från New Balance till Nike, en deal värd runt samma nivåer (ca 840 miljoner kr).

Tv-pengarna är helt enkelt extremt viktiga för både Premier League och klubbar. Det är fullt möjligt att genomföra resterande matcher inför kamerorna men utan publik. Samtidigt är ligan ”livrädd för att supportrar kommer välja att samlas utanför arenorna”, menar The Mirror. Därför överväger man nu att visa samtliga matcher live, även klockan 16-mötena på lördagarna som normalt sett inte går att se. Anledningen till att regeln finns är för att locka fler till arenorna – och nu vill man helst att det blir precis tvärtom för att stoppa virusspridningen.

DAGENS KAMP

Manchester United vill behålla Odion Ighalo, men det vill tydligen Shanghai Shehua också. Den kinesiska klubben ska ha slängt ett nytt kontrakt på bordet i ett försök att lyckas behålla 30-åringen. En förlängning på två år, med slutdatum i december 2024, värd 4,8 miljoner kronor i veckan. Summor som United inte ska vara beredd att betala.

DAGENS TVIST

Den förre ordföranden i Sheffield United, Kevin McCabe, är rasande. 71-åringen är fortfarande ägare av arenan Bramhall Lane, är en livslång supporter av klubben och har investerat många av sina egna miljoner genom åren. Därför överväger han nu att ta till juridisk hjälp sedan Sheffield United publicerat ett utlåtande där man antydde att McCabe försökte tvinga bort klubben från arenan för att kunna casha in på marken. Detta ledde till en hatstorm från fansen som bland annat önskade honom en släng av corona. McCabe hävdar att det i själva verket är ägaren Prince Abdullah som ligger bakom förslaget.

DAGENS KOLL

Det är inte bara spelarna som behöver hålla sig i form. Premier League-domarna har fått veckovisa träningsscheman att utföra på hemmaplan. Dessutom måste de bära en viss utrustning under träningarna som mäter hjärtfrekvensen, siffror som ligan sedan tar del av. Skulle någon slappna av för mycket under karantänen är risken att denne inte uppfyller kraven för att få döma matcher.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN