Quaisons succé – tre mål för Mainz

”Tror vi motiverar varandra”

Av: Andreas Käck, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

I torsdags sänkte Alexander Isak, 20, Real Madrid.

På lördagen svarade Robin Quaison, 26, med att göra hattrick för sitt Mainz i Bundesliga.

– När en vän till mig gör två mål på en så stor scen vill man inte vara sämre, säger ”RQ” till Sportbladet.

Quaison och hans Mainz slåss i botten av tabellen och lördagens match mot Hertha Berlin var en så kallad ”sexpoängsmatch”.

Då klev den svenske 26-åringen fram som stor hjälte.

– Det känns såklart väldigt bra, det är alltid roligt att göra mål och speciellt hattrick så det känns väldigt bra, säger han efter succén.

Mainz vann matchen med 3–1.

– Väldigt viktigt seger. Viktigt för lagmoralen och för att skapa avstånd till lagen bakom oss. Vi måste fortsätta såhär så kommer det att gå bra, säger Quaison.

Fyra i skytteligan

Detta var hans andra hattrick för säsongen. Han är nu uppe på elva ligamål för säsongen och ligger delad fyra i skytteligan.

Är det något du ändrat i ditt spel som gör att du är i en sådan målform?

– Jag har försökt spela för att göra mål. Jag har en nära vän till mig, Predrag Mijatović (före detta fotbollsproffs) och vi arbetar väldigt mycket tillsammans. Vi tittar på mina matcher och analyserar. Han har gett mig mycket tips på hur jag ska röra mig i och utanför straffområdet. Han lär mig tänka som en forward.

”Motiverar varandra”

Quaisons succé kommer bara dagar efter att hans nuvarande landslagskollega tillika före detta AIK-lagkamrat Alexander Isak stått för en otrolig insats och sänkt självaste Real Madrid med två mål och en assist.

Blev du extra motiverad och fick energi av Isaks mål?

– Först och främst är jag väldigt glad för Alex skull. Jag har alltid sagt att han har väldigt stor potential. Och självklart när en vän till mig gör två mål på en så stor scen så vill man inte vara sämre. Jag tror vi motiverar varandra och pushar varandra framåt.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.