Nygren kan ha gjort sista matchen: ”Magkänslan får avgöra”

Av: Michael Wagner, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Efter en sensationell vår kan Benjamin Nygren, 17, ha tackat för sig i IFK Göteborg.

På måndag besöker han belgiska Racing Genk.

– Jag kommer gå på det som är bäst för min utveckling. Magkänslan får avgöra, säger han.

Benjamin Nygren lämnade Gamla Ullevi med tunga steg efter IFK Göteborgs 0–1-förlust hemma mot Örebro.

Den 17-årige jättetalangen kan ha gjort sin sista match för Blåvitt på ett bra tag, men framför allt skavde nederlaget.

Mål bortdömt för offside

Nygren hade en nick i mål som dömdes bort för offside och ett jätteläge som han brände över.

– Det är en av de deppigare torskarna tycker jag.

Vid det bortdömda målet protesterade IFK-anfallaren med gester mot assisterande domaren och blev varnad av domaren Victor Wolf.

– Jag tycker inte det är gult kort. Jag tycker att det är mål och skriker mot domaren på 50 meters avstånd. Jag tycker det är löjligt att ge kort för det. Det var inte så att jag skrek något fult.

– Tydligen går det inte att se om det verkligen var offside. Jag fattar inte hur han kan vinka då. Jag var helt säker på att det var mål.

Vad är det som saknas i ert spel?

– ÖSK är disciplinerade i sitt försvarsspel. Vi kan vara lite tydligare med vad vi vill och fylla på med lite mer folk i boxen. Vi har tillräckligt med lägen för att göra mål.

Var det här sista matchen i IFK Göteborg för dig, för den här gången?

– Det vet jag inte. Vi får se.

På måndag åker Nygren ner till belgiska mästarna Racing Genk för att lära känna klubben.

Kan ge Blåvitt 50 miljoner

Enligt Sportbladets uppgifter är Genk redo att betala närmare 40 miljoner kronor för 17-åringen. En summa som kan stiga upp emot 50 miljoner kronor när vissa villkor är uppfyllda.

Vad vill du?

– Jag vill det som är bäst för min utveckling och det är en fråga som är helt omöjlig att svara på. Då får jag gå på magkänslan. Det är det jag kommer göra.

Vad tittar du på för att hitta den magkänslan?

– Allting. Klubben, staden, de som jobbar där – sportchefen, tränaren – hur det ser ut i deras trupp. Sedan tar jag ett beslut därifrån. Jag har inte läst på så mycket om klubben eftersom jag har velat fokusera på Blåvitt.

När Nygren åker till Belgien har han svarat för fyra mål och fyra assist i allsvenskan under våren. Hans rejält nedåttippade IFK Göteborg har spelat in 21 poäng och ligger trea i allsvenskan.

Hade du kunnat föreställa dig att det skulle gå så bra för dig och laget?

– Jag hade kunnat tänka mig det. Jag tror på mig själv och jag har trott på laget. Även när det skrevs mycket negativt om våra chanser under försäsongen så har jag någonstans trott att vi är bättre än vad alla sa. Det har vi bevisat och det är skönt.

Nostalgisk Asbaghi

Poya Asbaghi var i det närmast sentimental när IFK-tränaren beskrev Nygrens betydelse för IFK Göteborg.

– Han har inlett en fantastisk resa. Det är klart att det finns en coachsida av mig som hoppas att den fortsätter här, man vet aldrig.

– Det har varit fantastisk kul att följa honom, från juniorerna till att han blev uppflyttad i A-laget, till första träningarna, till första inhoppet, till sin första matchen från start, sitt första mål… Det är få förunnat att kunna se hela den processen och det fina med att ta fram egna talanger, säger Poya Asbaghi.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE