”Neymar är lojal och ärlig”

Av: Max Persson

Publicerad:

Fotbollsstjärnan Neymar, 27, misstänks för våldtäkt.

Nu uttalar sig den brasilianske förbundskaptenen om anklagelsen.

– Jag kommer inte tillåta mig själv att döma någon, säger Tite på en presskonferens.

Det var på lördagskvällen som nyheten slog ner som en bomb.

Brasiliens och Paris Saint-Germains superstjärna Neymar misstänks för att ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum i Paris. 27-åringen nekar till brottet och kallar anklagelsen för ”en fälla” och ”ett försök till utpressning”.

– Det som hände var totalt det motsatta än det hon säger och jag är väldigt irriterad just nu, sa Neymar i en video på Instagram.

”Förstår att ni letar efter information”

Brassen befinner sig just nu på landslagets uppladdning inför Copa América – och när förbundskapten Tite i dag mötte media inför turneringen fick han, så klart, massvis med frågor om sin stjärnanfallare. Hela 18 av totalt 25, för att vara exakt.

– Först och främst, jag vet hur stort det här är och omfattningen av det. Men det här är ett personligt ärende och jag kommer inte tillåta mig själv att döma någon, säger Tite enligt Goal och fortsätter:

– Jag kan förstå att ni letar efter information som ni kan ta ställning till. Det jag kan säga är att jag har varit med Neymar i tre år och för mig personligen är han lojal och ärlig.

Tite och Neymar under en träningsmatch med Brasilien hösten 2018
Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN
Tite och Neymar under en träningsmatch med Brasilien hösten 2018

Blev av med kaptensbindeln

I slutet av maj kom beskedet att Neymar inte längre får bära kaptensbindeln i det brasilianska landslaget – i stället är det Dani Alves som ska leda laget framöver. Anledningen var att brassen slog till en supporter efter cupförlusten mot Rennes.

Copa América inleds den 14 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN