Hjälten: ”Då slår vi Malmö”

avPer Bohman

NORRKÖPING. Storspel mot IFK Norrköping.

Då längtar Ioannis Anestis till stekheta seriefinalen mot Malmö FF.

– Spelar vi vårt spel så vinner vi den matchen. Så är det, säger greken.

– Vi tackar de grekiska gudarna för segern. Nu är det dags att slå MFF på hemmaplan, säger August Erlingmark.

August Erlingmark sa vad alla bortaspelare tyckte:

– Det var inte så rättvist i dag. Det får man erkänna. Det här var inte en så bra match för oss, men vi gör två fina mål för att våra anfallare är väldigt, väldigt bra där framme. Det är skönt för oss att falla tillbaka på när spelet inte stämmer, sa kämpen med ett snett leende.

Peking dominerade matchen och pressade nämligen på hårt för ett segermål. Långskott, inlägg och hörnor. Under en period av matchen belägrades IFK Göteborgs straffområde av nickstarka hemmaspelare men Ioannis Anestis stod för en stormatch med både möjliga och omöjliga räddningar.

– Vi måste hylla honom. Han var jättebra. Det är tryggt att ha honom. Vi får tacka de grekiska gudarna för segern, skrattade Erlingmark.

”Det var helt galet”

Formtoppade Giorgi Kharaishvili, som avgjorde sent med sitt 2–1-mål på en av Blåvitts alla sylvassa kontringar, var mycket nöjd med målvakten.

– Det var galet. Han var fantastisk, sa georgiern.

Anestis var förstås själaglad efteråt.

– Alla är väldigt nöjda. Jag gjorde väldigt många bra räddningar, stora räddningar. En räddning, med benet, förstod jag inte ens hur den gick till. Men det är mitt jobb att hjälpa laget på det viset. Sen gjorde de offensiva spelarna sitt jobb och avgjorde, säger greken och fortsätter:

– Det här var min bästa match i IFK Göteborg.

Stormatch mot MFF

Mot alla odds har Blåvitt nu klättrat upp på en andraplats i tabellen. I veckan väntar stormatch i Göteborg: serieledande Malmö FF kommer på besök.

– Det är en stormatch. Ett derby. Vi kommer ge hundra procent för att ta tre poäng. Om vi spelar vårt spel så vinner vi den matchen. Så är det.

”Betyder extremt mycket för hela staden”

August Erlingmark ser verkligen fram emot klassikern.

– Det var nästan lite svårt redan innan den här matchen att inte blicka framåt mot Malmö... Nej, men det här är en stormatch och det är dags för oss att slå MFF på hemmaplan. Det tycker jag.

Vad skulle det betyda att slå MFF?

– Jättemycket, såklart. Men så är det med alla matcher. Alla är viktiga. Men fansen blir förstås väldigt glada om vi slår Malmö. Man märkte att det betydde extremt mycket för supportrarna och hela staden när vi slog MFF borta förra året, nu är det dags att vinna även på hemmaplan.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM