Fotboll

”Fullständigt chockad över det här”

Av: 

Emil Eiman Roslund

Queens Park Rangers vd Lee Hoos.
Queens Park Rangers vd Lee Hoos.

FOTBOLL

Championship siktar på omstart i juni.

Ett beslut som får QPR att rasa.

– Chockad, säger klubbens vd Lee Hoos.

Championship, nästa högsta fotbollsserien i England, bekräftade under söndagen att de preliminärt vill återuppta ligan 20 juni, veckan efter Premier League. Jubel bland många klubbar – men Queens Park Rangers, mittenlag, anser att ligans agerande är vansinnigt.

– Jag är fullständigt chockad över det här tillkännagivandet. Otroligt nog har det inte varit något samråd med enskilda klubbar eller läkare som jobbar i ligan. Och dessutom fick vi reda på det här endast 40 minuter före offentliggörandet, säger QPR:s vd Lee Hoos till klubbens hemsida.

QPR (blåvita) mot Pontus Janssons Brentford.

Hoos menar att verkställande direktörer i andra Championshipklubbar tycker likadant, och han har fört fram sin åsikt till engelska ligaförbundet.

– Spelarna har inte börjat träna fullt ut än, och ändå förväntas de spela på en konkurrenskraftig nivå inom endast tre veckor. Vi är bestörta, och kraftigt emot det här upplägget, säger Hoos.

Bottenlaget Charlton har interna problem – trion Lyle Taylor, Chris Solly och David Davis vägrar att träna då de, som har utgående kontrakt eller inlåning, inte vill skada sig.

– Det är tungt för oss, tungt för mig som manager. Lyle är en viktig spelare för oss, han är Charlton-spelare och har gjort det väldigt bra för oss och i min värld slutför du det du påbörjat, säger tränare Lee Bowyer till Talksport.

Queens Park Rangers ligger på en trettonde plats i ligan, med sex poäng upp till play off-plats till Premier League. Medan Charlton ligger på nedflyttningsplats, två poäng från förnyat ligakontrakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Premier Leagues drag – tar hjälp av TV-spel

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

The Championship