Planen för Berg: ”Redo att spela i morgon”

Av: Linn Nordström, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Berg är redo för den allsvenska premiären. 

Men stjärnan lär inte spela alla matcher den här säsongen.

– Det är nog att sätta ribban lite för högt, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Redan i mitten av mars sa Erik Berg till Sportbladet att han skulle vara redo för comeback när allsvenskan drar igång. Det har inte ändrats de senaste veckor. 

– Jag mår väldigt bra och är sugen på att spela fotboll. Kroppen känns jättebra, jag tränar de flesta pass med laget på planen och sen kör jag något gympass i veckan. Jag är redo för att spela fotboll.

– Det har inte känts såhär bra sedan jag kom till Djurgården. Jag är redo att spela match i morgon. 

Tränaren Thomas Lagerlöf är lite mer försiktig när det gäller spel i premiären. 

– Han hade inte gjort det om vi hade startat i början på april, men nu är han med och tränar. Han kör inte fullt alla pass men han kör fullt en del pass i veckan och hittills ser det bra ut, säger han.

”Väldigt märkligt”

Lagerlöf ser dock inte att Berg kommer spela alla matcher den här säsongen. Planen är att ta det försiktigt. 

– Sedan kommer nästa fråga, hur många matcher och hur blir skillnaden på belastning på naturgräs kontra plastgräs och alla sådana saker? Att han ska spela alla matcher är nog att sätta ribban lite för högt, men vi räknar definitivt med att han kan vara med och bidra på ett helt annat sätt än om vi började i april så det ser positivt ut så här långt, säger han. 

För Berg har det varit en fördel att försäsongen blivit rekordlång. 

– Ens jobb och ens kärlek att spela fotboll, så detta har man sett fram emot länge. Såhär lång försäsong är väldigt märkligt. Personligen för mig så har jag kunnat ta det lite lugnare och det har varit bra. Men nu ser man bara väldigt mycket fram emot att spela match, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE