Kan sparkas – stal pengar från lagkassan

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Vegard Forren.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Vegard Forren.

Han har tagit från lagets gemensamma kassa.

Nu kan landslagsmeriterade norrmannen Vegard Forren dumpas av Molde.

– Det har varit en sjukdom, säger 32-åringen.

Ett par veckor före Eliteseriens uppskjutna start skakas regerande mästarlaget Molde. Detta eftersom lagets mittback Vegard Forren, 33 A-landskamper för Norge, kan få sparken. Forren, som värvades till klubben av Ole Gunnar Solskjaer sommaren 2017, berättar för TV2 att anledningen är hans spelmissbruk.

Bland annat har han snott pengar från lagkassan, där han och lagkamraterna lägger bötesavgifter för till exempel sen ankomst till träning. En lagkassa som han har haft ansvar för att sköta.

– Jag har alltid haft något problem, det har varit en sjukdom som har varit svår att erkänna för mig själv. Vi har gett lite från lagkassan till välgörenhet eller åkt på någon gemensam resa, dessutom har jag tagit snabba lån för att betala av skulder till vänner. Jag har betalat tillbaka flera gånger, och sedan tagit mer pengar igen. Det har aldrig varit meningen att sno och min avsikt har varit att betala tillbaka allt, men det har jag inte klarat av, säger Vegard Forren till TV2.

”Rädd hon ska få veta”

Forren har fru och fyra barn, och säger att han är nöjd med stödet han fått från dem när han nu har berättat om spelmissbruket. Men att det var jobbigt under tiden som han dolde det.

– Det medför så mycket negativ energi. Man kommer hem och är rädd att hon (frun Cathrine Emilie) ska få reda på det, det tog lång tid för mig att inse det, säger Vegard Forren.

Moldes ordförande Ole Erik Stavrum vill inte kommentera händelsen i nuläget. Men om Forren får sparken menar hans advokat Odd Arne Nilsen att de kommer att vidta rättsliga åtgärder.

Forrens kontrakt med klubben går ut sista december 2021.

Norska Eliteserien har planerad säsongsstart den 16 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN