Otursförföljda Wännerdahl klar för Piteå

Sveriges mest olycksaliga spelare (?) klar för topplaget

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Wännerdahl lämnar Skåne.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Wännerdahl lämnar Skåne.

Först skadade Sofia Wännerdahl korsbandet och sedan åkte hennes klubb ur allsvenskan.

Om det kunde bli värre?

Jodå, efter det lade klubben ner hela verksamheten och Wännerdahls två provspel för en ny arbetsgivare stoppades av coronaviruset.

Nu ler dock livet mot 24-åringen igen, då försvararen är klar för Piteå IF.

Piteå fick nyligen sin högerback Selina Henriksson skadad och har därför tvingats ut på jakt efter en ersättare. Lösningen blir Sofia Wännerdahl som stått utan kontrakt sedan LB07 tvingats lägga ner sin verksamhet.

– Det känns väldigt kul, och lite nervöst eftersom det blir en ganska lång flytt, säger Wännerdahl som i dag är bosatt i Malmö.

Det enes död är som bekant den andres bröd men det är samtidigt svårt att inte unna Wännerdahl lite positiva nyheter. För det senaste året har varit prövande för 24-åringen.

”Kändes komiskt”

Först skadade försvararen korsbandet och samtidigt som Wännerdahl kämpade med rehabiliteringen hann klubben LB07 både åka ur allsvenskan och sedan lägga ner verksamheten. När försvararen väl var tillbaka på fotbollsplanen igen bjöds hon in till provspel med såväl Rosengård som Linköping.

– Då kom coronan och satte käppar i hjulen för det eftersom båda klubbarna var tvungna att pausa sina utgifter, säger Wännerdahl.

Vad tänkte du då?

– På ett sätt kändes det komiskt. Det var ju grej, på grej, på grej så jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Men det var inte så mycket att göra egentligen. Bara försöka ha is i magen och träna på och fokusera på det.

I dagarna hörde så Piteå av sig och nu väntar spel i mästarlaget från 2018.

– De var några placeringar ner förra säsongen (6:a) men de är alltid ett topplag så det känns jättekul.


Se 25 minuter med 100 procent Piteå! Sportbladets Kristoffer Bergström och Anna Rydén går igenom laget inför säsongsstarten


Publicerad: