Bundesliga

Tyska klubben i karantän – ligan hotas

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

De två högsta tyska fotbollsligorna ska dra igång nästa helg.

Men efter att två spelare i Dynamo Dresden testat positivt för corona blottades planen tidigt.

– Det är uppenbart att om detta händer tillräckligt ofta är det det inte längre möjligt att slutföra säsongen, säger ligachefen Christian Seifert.

Tyskland är först, när de gäller de de stora fotbollsligorna i Europa, att starta upp igen och inför nästa helg har lagen i Bundesliga och andraligan coronatestats flera gånger.

Under lördagen testades två ej namngivna spelare i Dynamo Dresden, med svenskduon Linus Wahlqvist och Alexander Jeremejeff i laget, positivt för corona och hela truppen är satt i två veckors karantän.

”Önskar det var annorlunda”

Det betyder i ett förstaläge att bottenlagets två första inledande matcher i andraligan är uppskjutna.

Beskedet skapar frågor kring hur ligan ska kunna spelas färdigt men Bundesligachefen Christian Seifert säger att det inte förändrar läget.

– Jag önskar att det skulle ha varit annorlunda såklart, men det var tydligt att det här kunde hända. För andraligan betyder det att två matcher är inställda för tillfället, men vi kommer inte att ändra vårt mål, den enda planen är att slutföra säsongen, säger han till ZDF.

Dynamo Dresden startade sin gemensamma träning i torsdags men spelarna tvingas nu återigen hålla igång på varsitt håll, trots att ligafotbollen samtidigt kommer att vara igång.

Finns uppenbar risk

Seifert ser en uppenbar risk om likande besked kommer från andra lag framöver.

– Bara för att två matcher påverkats än så länge betyder det inte att 2. Bundesliga kan fortsätta, men det är uppenbart att om detta händer tillräckligt ofta är det det inte längre möjligt att slutföra säsongen, säger han.

Det har inte spelats någon fotboll i Tyskland på två månader. Dynamo Dresden skulle möta Hannover 96 i sin första match nästa söndag – ett lag som svenskarna John Guidetti och Miiko Albornoz tillhör.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Beskeden som kan slå sönder fotbollen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga

Linus Wahlqvist

Alexander Jeremejeff