Herrlandslaget i fotboll

Jannes svar efter Zlatans attack

Av: 

Malin Wahlberg

Petra Thorén

Johan Flinck

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot Janne Andersson efter att Dejan Kulusevski lämnats utanför startelvan mot Frankrike. 

Nu svarar förbundskaptenen.

– Vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundskapten, säger han.

Många ville se Dejan Kulusevski från start i Nations League-mötet med Frankrike, men supertalangen fick börja på bänken. 

Juventusspelaren själv var förvånad efter matchen. 

– Jag tycker att det var konstigt men det är bara att respektera beslutet, sa han.

Under söndagsmorgonen gav Zlatan Ibrahimovic sin syn på laguttagningen. 

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev han på Twitter.

Janne Andersson brukar normalt sett inte möta pressen dagen efter match, men efter Ibrahimovic utspel kallades han in till presskonferensen där John Guidetti och Gustav Svensson senare deltar.

”Alla får tycka och tänka”

Förbundskaptenen inledde med att kommentera gårdagens match mot Frankrike. Sedan kom frågorna om Kulusevski och Zlatan.

– Om vi börjar med Dejan. Jag och Dejan har snackat i dag. Kärnan i det han sa har jag inga problem med. Jag har många spelare genom året, sedan kanske han uttryckte något lite för starkt ord i sammanhanget när han sa chock och sådär som gjorde att det blev rubriker. Han sa själv att han kanske uttryckte sig lite för kraftfullt, säger han och fortsätter:

– I övrigt vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundskapten. Jag vet att vi som jobbar närmst tillsammans tar våra beslut ihop och är trygga i den processen. Sedan kommer det alltid finnas synpunkter från olika håll.

Hur påverkar Zlatans inlägg sig och spelarna?

– Mig påverkar det ingenting. Alla får tycka och tänka och jag visste att folk skulle tycka och tänka när jag tog det här jobbet. Vem som tycker och tänker är inte intressant. Folk får tycka vad de vill. Jag gör så gott jag kan.

”Då blir jag lite irriterad”

Andersson fick även frågor om hur han ser på mångfaldsdebatten som hans laguttagningar skapat.

– Jag tar ut laget utifrån de spelare som har störst möjlighet att vinna matchen. Att det finns ett stort engagemang kring det vi gör tycker jag är jätteroligt. Alla har rätt till sin uppfattning, men blanda inte in några konstigheter för då blir jag lite irriterad kanske, säger han och fortsätter:

– Pratar vi konkret vilka som ska spela har jag inte en tanke överhuvudtaget på det. Jag måste ta ut de bästa laget, jag tittar inte på var de är födda eller var deras föräldrar kommer ifrån. Jag tycker att det är enormt tråkigt att behöva prata om den här frågan för folk som känner mig vilka värderingar jag har. Det handlar om att alla ska ha samma möjligheter, och ju mer olikheter desto bättre dynamik får vi i laget. Men jag ser det inte på det där sättet, jag ser dem som fotbollsspelare.

ANNONS

Streama AIK:s spännande playoffmatch ikväll – endast på Sportbladet!

Extern länk från Sportbladet

Se matchen här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

KARTLÄGGNING: Jannes och Zlatans heta duster

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Dejan Kulusevski

Zlatan Ibrahimovic

Fotboll