Klart: Ekroth lämnar Juventus

29-åringen skriver känslosamt på Instagram

Publicerad:

FOTBOLL

”Lite som ett fängelse”

Så beskrev Petronella Ekroth sin vardag i Juventus.

Nu står det klart att svenskan lämnar ligamästarna.

Ett år jag kommer komma i håg för resten av mitt liv, skriver Ekroth på Instagram.

I podden Ofiltrerat berättade Petronella Ekroth om den tuffa vardagen i Juventus. Trots att hon har varit en viktig spelare den gångna säsongen har hon fått utså utskällningar och härskarteknik.

– Man är väldigt begränsad i olika saker. Vissa saker får man inte göra och vissa saker är okej att göra. Man känner lite att man kanske tappar sig själv i det också. Vem man är och vad man kan göra, vad man får göra. Det har varit tufft, säger hon och fortsatte:

– Tränaren valde ut några spelare, där jag var en av dom lite från och till, som fick extremt mycket skit. Då kunde det vara mitt i träningen, stanna upp hela träningen och bara skriker och står och liksom skriker en i ansiktet vad man gör dåligt. Inför alla andra.

Tackar fansen

Petronella Ekroth har tidigare representerat Hammarby och Djurgården. Inför förra säsongen skrev hon på ett årskontrakt med Turin-klubben.

Efter bland annat två mål – i dubbla titelmatcher – blir det ingen förlängning i ”Juve”.

På Instagram skriver 29-åringen att tiden i Italien har varit en ”stor erfarenhet”.

”Tack för det här året och den här möjligheten. Det har varit en stor utmaning och något jag kommer komma ihåg för resten av mitt liv. Jag vill speciellt tacka till alla fans som stöttade oss. Ni är verkligen något utöver det vanliga. Jag uppskattar all stöd ni gav oss under säsongen”, skriver Ekroth.

Vad hon tar vägen härnäst är fortfarande oklart. Men Petronella Ekroth har tidigare bekräftat för Sportbladet att det kan bli en fortsättning såväl utomlands som i Sverige.

Sportbladet har sökt Petronella Ekroth men utan framgång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.