Ibrahimovic målskytt

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Mål i avslutningen.

Ett mål som gör honom historisk – igen.

Och mycket pekar mot att Zlatan Ibrahimovic kan slå sitt eget rekord.

I säsongsavslutningen av Serie A gjorde Zlatan Ibrahimovic, trots straffmiss, sitt tionde ligamål för säsongen. I sin 18:e match för i år dundrade han in 2–0 i krysset mot Cagliari.

”Matchens gud”, skriver Ibrahimovic på Instagram efter matchen.

38-åringen är nu äldst genom tiderna i Serie A att göra minst tio mål under en ligasäsong. Ibrahimovic har alltså blivit historisk två gånger inom loppet av fyra dagar, i onsdags blev han först hittills att göra 50 ligamål för båda Milanoklubbarna Inter och AC Milan.

– Berätta inte för honom att han är äldst genom tiderna, säger Milans tränare Stefano Pioli och skrattar.

Ibrahimovics mål kom tio minuter in i andra halvlek, och två minuter senare fastställde Sami Castillejo slutresultatet 3–0 till svenskens AC Milan.

– Zlatan är en mästare i allt han gör, han har bidragit väldigt mycket för oss, säger Pioli.

De rödsvarta slutar sexa i Serie A och är minst klart för Europa League-kvalspel, klubben går direkt till gruppspel om konkurrenten Roma vinner Europa League senare i sommar.

Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

Det är fortfarande oklart om Ibrahimovic gör Milan sällskap i Europa League och Serie A nästa säsong. Hans nuvarande kontrakt med klubben går ut, enligt italienska uppgifter närmar sig Ibrahimovic och AC Milan förhandlingar om förlängning.

Och klubbens sportdirektör vill behålla svensken.

– Zlatan är en del av det här projektet. Det kommer inte att bli en lätt förhandling, men vi har för avsikt att ha kvar honom hos oss. Vi har många unga spelare som kan växa på ett exceptionellt sätt med Ibra vid sin sida, säger Paolo Maldini till Sky Italia.

Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE